https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi Pomurju sredstva za projekte večgeneracijskih centrov

07.01.2017 ob 8:00  

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak podpisala pogodbe z izbranimi izvajalci projektov večgeneracijskih centrov. Za pomursko regijo je upravičenec večgeneracijski center Slovenska filantropija.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so zaključili Javni razpis za sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov. Cilj javnega razpisa je bil vzpostaviti mrežo 15 večgeneracijskih centrov, ki bodo izvajali petletne preventivne programe namenjene socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin in preprečevanju zdrsa v socialno izključenost.

Izbrani projekti so enakomerno geografsko razpršeni po Sloveniji in na ta način omogočajo široko dostopnost do preventivnih programov. Sredstva za financiranje projektov se zagotavljajo v okviru proračuna, delno pa jih zagotavlja Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Skupna razpoložljiva višina sredstev za leta od 2017 do 2021 znaša 8.625.000,00 EUR. Z izvajalci, ki so uspešno kandidirali na javnem razpis in uspeli pridobiti sredstva, so te dni podpisali pogodbe o sofinanciranju projektov.

Foto:mddsz.gov.si

Izmed 15 večgeneracijskih centrov bo v Pomurju sredstva v višini 575.000,00 evrov prejela Slovenska filantropija, naslov projekta: Večgeneracijski center Pomurja. Od tega slabih 460.000,00 evrov prispeva Evropska unija, približno 115.000,00 evrov pa prispeva Slovenija. Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je vsem izbranim izvajalcem čestitala in jim zaželela uspešno izvajanje projektov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.