https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi v Pomurju bodo v državna stanovanja nastanili migrante

09.01.2017 ob 10:00  

Na portalu ministrstva za javno upravo je z javnega razpisa z naslovom »Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev« razvidno, da namerava vlada v državna stanovanja nastaniti begunce, ki so dobili azil tudi v Mursko Soboto in Gornjo Radgono.

Občina Gornja Radgona se je jeseni 2015 še posebej izkazala pri sprejemu okoli 50.000 migrantov. Za svojo humanost in toleranco do ljudi iz Bližnjega vzhoda in Azije so občani mesta na čelu z županom Stanislavom Rojkom prejeli veliko pohval. Mnogi pa so sedaj v Gornji Radgoni zelo razočarani. Izkazalo se je, da država dela po svoje in tudi tiste, ki jih je še včeraj hvalila, sedaj ignorira. Vsaj vodstvo lokalne skupnosti bi namreč moralo biti obveščeno o načrtih za razselitev azilantov in migrantov.   

Mnoge prebivalce v Gornji Radgoni je presenetilo sporočilo na portalu ministrstva za javno upravo. Tam je z javnega razpisa z naslovom »Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev« razvidno, v katera državna stanovanja namerava vlada nastaniti begunce, ki so dobili azil. Razpis se je iztekel že sredi oktobra lani, ponudbe pa so veljale do sredine decembra.

Poleg mest Brežice, Celje, Dravograd, Ilirska Bistrica, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Postojna in Trbovlje je tudi Gornja Radgona z dvosobnim stanovanjem v večstanovanjskem bloku ob Pomurskem sejmišču na Mladinski ulici 16. V večini stanovanj bodo azilanti dobili novo opremo. Iz popisa za dobavo in montažo je razvidno, da so (bodo) stanovanja opremljena s steklokeramičnimi ploščami in vgradnimi pečicami, vzmetnice morajo biti medicinske, barvni TV-sprejemniki z diagonalo minimalno 81 centimetrov, pralni stroji morajo biti za pranje do pet kilogramov …

Zadeva bi bila razumljiva, če bi o tem bilo obveščeno vsaj vodstvo občine Gornja Radgona, pa ni tako. Župan Stanislav je zato v povezavi z migranti, begunci in azilanti javnosti posredoval posebno sporočilo, da bi občani razumeli, kako se državni oblastniki obnašajo do tistih nižjih. »Glede na pisanja po spletnih portalih glede tega, da država v Gornji Radgoni pripravlja in obnavlja stanovanja za migrante in azilante dajem kot župan naslednjo informacijo za javnost: Vodstvo Občine Gornja Radgona uradno ni bilo seznanjeno o tem, da bi država v Gornji Radgoni pripravljala in obnavljala stanovanja za migrante in azilante, niti Občina Gornja Radgona v same aktivnosti ni bila niti ni vključena. V dosedanjih kontaktih z Ministrstvom RS za notranje zadeve kakor tudi z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje smo dobili njihove odgovore iz katerih izhaja, da urejanje navedene problematike ne vežejo več na Gornjo Radgono.«


Foto: Arhiv Pomurec.com

V štirih mesecih leta 2015 je občina v nastanitvenem centru za begunce na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni »gostila« skoraj 50.000 beguncev in migrantov, ki so jih sosedje iz Avstrije brez težav sprejeli na mostu čez reko Muro. Družba Pomurski sejem, d. d., je za uporabo prostorov v štirimesečnem obdobju od ministrstva za notranje zadeve prejelo plačilo dveh računov v skupni višini 70.693,15 evra. Slovenske novice poročajo, da so »nešteti humanitarci, humanisti in prostovoljci delali dan in noč, čeprav so ogrožali tudi svoja življenja... In občani bodo tudi družino, ki bo prispela v „Plavi blok“ na Mladinski ulici 16, sprejeli brez težav, drugi pa naj razmislijo, ali je državljane treba korektno in pošteno obveščati.«  

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.