https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Stanovalci bloka v Murski Soboti proti naselitvi azilantov

12.01.2017 ob 12:00  

Na podlagi članka v reviji Reporter so stanovalci bloka na Lendavski ulici 17b v Murski Soboti podpisali peticijo proti naselitvi azilantov v trosobno stanovanje omenjenega bloka.  

Stanovalci stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti so 4. januarja 2017 iz medijev izvedeli in sicer iz revije Reporter v članku z naslovom Cerar naseljuje begunce v Brežice, Dravograd, Ilirsko Bistrico…, da želi Vlada Republike Slovenije naseliti azilante tudi v trosobno stanovanje stanovanjskega bloka Lendavske ulice 17b, ki je v lasti Ministrstva za javno upravo.

Kot poroča Reporter, ki se sklicuje na razpis ministrstva za javno upravo za dobavo in montažo pohištvene opreme v 18. službenih stanovanjih v lasti ministrstva za potrebe nastanitve beguncev gre za naslednja stanovanja: Brežice (2-sobno na Bizeljski cesti 18 in 1-sobno na Vodnikovi ulici 1), Celje (2-sobno na Kajuhovi ulici 2 in 2-sobno na Oblakovi ulici 2), Dravograd (3-sobno na Meži 154b in 2-sobno na Mariborski cesti 39), Gornja Radgona (2-sobno na Mladinski ulici 16), Ilirska Bistrica (2-sobno na Tavčarjevi ulici 15 in 2-sobno na Gubčevi ulici 15), Maribor (1-sobno na Turnerjevi ulici 7, 2-sobno na Koroški cesti 105b, garsonjera na Mladinski ulici 48, garsonjera na Regentovi ulici 6 in 2-sobno na Bevkovi ulici 4), Murska Sobota (3-sobno na Lendavski ulici 17b), Nova Gorica (1-sobno na Bazoviški ulici 17b), Postojna (garsonjera na Ulici Prekomorskih brigad 10) in Trbovlje (2,5-sobno na Sallaumines 10a).

Stanovalci stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti so svoje nestrinjanje z naselitvijo azilantov na podlagi 45. člena Ustave Republike izrazili s Peticijo proti naselitvi azilantov v trosobno stanovanje stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti, ki so jo naslovili na naslov Republika Slovenija, Državni zbor,  Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, Šubičeva ulica 4, 1000 Ljubljana.

Prav tako so omenjeno peticijo posredovali v vednost še županu Mestne občine Murska Sobota, predsednikom svetniških skupin mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, upravljavcu stavbe ter mestnim četrtem Mestne občine Murska Sobota.

"Kot državljani Republike Slovenije ter kot lastniki stanovanj stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti smo se znašli v neenakopravnem položaju napran lokalnim skupnostim v državi, saj nas kot lastnike stanovanj Vlada RS sploh ni seznanila niti povprašala, ali soglašamo z naselitvijo azilantov v stanovanjskem bloku Lendavska ulica 17b v Murski Soboti," so še zapisali v sporočilu za javnost.

 

    Komentarji

    1. ffran
      12.01.2017 ob 20:56 ffran

      Pravilno , da se zasedejo proste kapacitete, zakaj pa ima država stanovanja če ji ne rabi , da ji davkoplačevalci vzdržujejo??

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.