https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavitev Vrvohodcev popestrila Duo Ponte

Lendava, 12.01.2017 ob 9:15  

Včeraj je v čitalnici Knjižnice Lendava potekala predstavitev pesniške zbirke avtorjev Magdalene Svetine Terčon, Simone Soline in Alberta Halásza, z naslovom Vrvohodci.

 

Izdajo knjige je podprla založniška hiša Javnega sklada Slovenije za kulturne dejavnosti. Direktor JSKD Marko Repnik je pred samo predstavitvijo pesniške zbirke v nagovoru povedal, da je omenjena zbirka ena izmed knjig njihove založniške hiše in izrazil zadovoljstvo ob izidu knjige.

Večer je vodil pesnik, pisatelj in prejemnik nagrade Mladinske knjige za umetnost za življenjsko delo, Aleš Šteger, ki je v knjigi prispeval tudi krajši zapis. Glasovi v pesmih avtorjev se v zbirki dograjujejo, poslušajo ter dihajo med sabo. Prvotni naslov knjige je bil Vrvohodci v objemu osutih besed, kjer je vsak avtor prispeval besedo. Ker se je naslov avtorjem zdel predolg in premalo simboličen, so se odločili za besedo Vrvohodci, s simboličnim pomenom v več smereh: kot akrobat hodi po svoji vrvi, si tudi pisatelji prizadevajo, da hodijo po svoji poti in jo prehodijo z rahlimi ovirami. Po drugi strani pa je vrv napeta in poveže vse tri avtorje. Želja avtorjev je, da bi to vrv raztegovali tudi bralci.

Pesmi so začele nastaja na morju, ko sta si Magdalena in Simona začeli dopisovati pesmi. Za tretji pogled sta zaprosila Alberta, ki se je soočil z dvojnim izzivom, saj je pisal pesmi v slovenskem jeziku, do sedaj jih je samo v madžarskem, in pisal je dialoško, znotraj že obstoječega dialoga, kar mu je odlično uspelo.

Predstavitev pesniške zbirke je popestrila glasbena skupina Duo Ponte.

Več fotofrafij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.