https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Pravico na otvoritveni tekmi svetovnega prvenstva v rokometu sta delila dva Prleka

13.1.2017  

V Franciji se je v sredo, 11. januarja, pričelo svetovno rokometno prvenstvo. Uvodno tekmo sta sodila slovenska sodnika, ki prihajata iz Prlekije: Bojan Lah, ki prihaja iz Velike Nedelje in David Sok, ki je iz Zamušanov.

 

V uvodni tekmi zaključnega turnirja sta se pomerili gostiteljica Francija in Brazilija. Gostitelji so slavili gladko z 31:16, uvodno tekmo pa sta odlično sodila slovenska sodnika Bojan Lah, ki prihaja iz Velike Nedelje in David Sok, ki je iz Zamušanov, poroča prlekija-on.net. Sicer pa na SP nastopa tudi slovenska reprezentanca, katere standardni član je Marko Bezjak iz Ormoža, ki je lani bil prvi Prlek, ki se je udeležil olimpijskih iger.

Slovenija na SP igra v skupini B, kjer so še Španija, Makedonija, Islandija, Tunizija in Angola. Po včerajšnji zmagi Slovenije nad Angolo, je Rokometna zveza Slovenije napisala: »JAAAA, prva zmaga je tu!! Slovenija je Angolo premagala z 42:25 in dosegla največje število golov na velikih prvenstvih in izenačila drugo najvišjo razliko.«

Foto: FB RZS

Spored tekem Slovenije v predtekmovanju:
Sobota, 14. 1., 14:45
Islandija - Slovenija

Ponedeljek, 16. 1., 17:45
Slovenija - Makedonija

Torek, 17. 1., 17:45
Slovenija - Tunizija

Četrtek, 19. 1., 20:45
Španija - Slovenija

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.