https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občina Turnišče pripravila sprejem za njihovega mednarodnega šahovskega mojstra Borisa Markojo

18.01.2017 ob 7:35  

Občina Turnišče je pripravila slavnostni sprejem za svojega občana Borisa Markojo, ki je pred kratkim postal mednarodni šahovski mojster.

Boris Markoja je s svojimi 18 leti šele drugi Prekmurec, ki se lahko pohvali z naslovom mednarodnega šahovskega mojstra. S svojimi vrhunskimi dosežki bistveno prispeva tako k promociji šaha, kot promociji svoje Občine Turnišče. Na slavnostnem sprejemu, ki ga je pripravila Občina Turnišče ni manjkalo ljudi, ki so Borisu na kakršen koli način pomagali na njegovi poti do naziva mednarodni šahovski mojster.

Vabilu se je med drugim odzval tudi Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki je povedal, da je zelo vesel Borisovih uspehov in da mu zaposleni na šoli stojijo ob strani in mu z veseljem pomagajo. Zaželel mu je veliko sreče na nadaljnjih poteh. Slavnostnega sprejema pa se je udeležil tudi prvi prekmurski mednarodni šahovski mojster Štefan Cigan, sicer predsednik Šahovskega društva Radenska Pomgrad Murska Sobota. Izpostavil je, da verjame v Borisa in v njegove sposobnosti, zato ga ne bi presenetilo, če bi se za nekaj časa ponovno zbrali na sprejemu v počastitev naslova velemojstra.

Štefan Cigan, mag. Vesna Jerala Zver, Boris Markoja, Zvonko Kustec

Foto: Občina Turnišče

»Zelo smo ponosni na Borisa in njegov najnovejši dosežek naziv mednarodnega šahovskega mojstra. Občina Turnišče je mlademu šahistu že ob zadnji obeležitvi občinskega praznika podelila naziv Športnik leta v mladinski konkurenci. S svojim delom in načinom življenja je Boris vzor mladim v naši občini in širom po Sloveniji,« je o uspehu mladega šahista povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.