https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Puconcih bogato celodnevno dogajanje ob 500-letnici reformacije

Puconci, 26.01.2017 ob 7:00  

Puconci so kraj reformacije, zato jih je včeraj obiskal reformacijski avtobus, ki je bil vsakemu na ogled in je ves dan stal na parkirišču OŠ Puconci. Poleg tega pa so cel dan potekale številne prireditve: predstava za otroke, predstava za odrasle, ekumenska pobožnost, na ogled sta bili dve razstavi, predvajali so se dokumentarni filmi in osrednji dogodek Prišo je glas.

Reformacijski bus potuje po vseh evropskih mestih reformacije, tako je v sredo pripotoval tudi v mesto reformacije v Puconce. Bus je bil vsakemu na ogled in vsakemu so bile na voljo različne informacije. Vsak obiskovalec pa se je lahko tudi vpisal v spominsko knjigo ob 500-letnici reformacije.

V Zeleni dvorani v Puconcih so si otroci lahko ogledali predstavo za otroke Roza teater-Balon velikon, kasneje pa je sledila predstava za odrasle Roza teater-Hamlet po slovensko. V Evangeličanski cerkvi je ves čas bila na ogled razstava Slikarske kolonije Primoža Trubarja, v Spominskem domu Štefana Küzmiča pa razstava, ki so jo pripravili učenci OŠ Puconci. V domu so se poleg tega predvajali dokumentarni filmi Prehojena pot, Formula concordie in še mnogi drugi.

Predstava za otroke Roza teater-Balon velikon

Razstava OŠ Puconci v Spominskem domu Štefana Küzmiča

Razstava Slikarske kolonije Primoža Trubarja v Evangeličanski cerkvi

V bolj popoldanskih urah je sledila še ekumenska pobožnost v Evangeličanski cerkvi in nato še osrednji dogodek Prišo je glas, ki je prav tako potekal v Evangeličanski cerkvi. Vsem obiskovalcem in obiskovalkam pa so bile na voljo tudi domače dobrote njihovih krajev, da so se okrepčali in ogreli. A o tem več malo kasneje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.