https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prleške koline na Cvenu

31.01.2017 ob 8:00  

Hladno zimsko vreme je več kot primerno za kmečki praznik, koline. V soboto, 28. januarja 2017, ko je v jutranjih urah termometer kazal – 8 stopinj Celzija, so se zbrali člani Turističnega društva (TD) Cven in na posestvu poimenovanem Grünt znova pripravili tradicionalne prleške koline.

Za obiskovalce, med njimi je bil tudi ljutomerski podžupan Boro Zemljak, so prikazali kako so nekoč v Prlekiji izvajali vsa opravila povezana s tem kmečkim praznikom, dobremu vzdušju na kolinah pa je pripomogla tudi pristna kulinarika, ki so jo gospodinje pripravljale po receptih svojih prednic. V prihodnjih tednih bodo člani TD Cven prikazali tudi ostale postopke za pripravo prleške tünke, ki jo bodo med letom ponudili obiskovalcem Grünta.

Foto: obcinaljutomer.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2017 ob 8:27 krog gost

      In kaj je sedaj to takega ?Koline se delajo isto kot vsa leta prej in sedaj .Res ni nobena zanimivost ,

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2017 ob 21:34 gost gost

      spet slovenska faušerija.....če nisi za take stvari, ne komentiraj........ljudje se trudijo, da se kaj dogaja......ti pa ne moreš svoje r.....dvigniti s kauča in pišeš take komentarje...

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2017 ob 22:35 gost

      Bedarijo!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2017 ob 19:56 bakovci gost

      gost 21:34 @@@ In kaj se to takšnega za tebe važnega dogaja koline ? In za kaj si ti na kavči in pišeš ? Malo se zresni .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.