https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Mladi prleški parlamentarci zasedali v Ljutomeru

8.2.2017  

Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer je v ponedeljek, 6. februarja 2017, v prostorih sejne sobe Občine Ljutomer pripravilo že 27. medobčinski otroški parlament Otroci in načrtovanje prihodnosti.

»Preko otroškega parlamenta imajo mladi priložnost, da spregovorijo o področjih, ki jih zanimajo, opozorijo odrasle na drugačen vidik in nas spomnijo, da so tu in zdaj in da jim je potrebno prisluhniti,« je dejala koordinatorica parlamenta Mateja Leskovar Polanič. Tako so letos otroci iz osnovnih šol Mala Nedelja, Stročja vas, Janka Ribiča Cezanjevci, Križevci, Ivana Cankarja Ljutomer, Veržej in Janeza Kuharja Razkrižje govorili o načrtovanju prihodnosti.

Njihove razprave je med drugim spremljal tudi podžupan Občine Ljutomer Boro Zemljak. Na koncu parlamenta so izvolili Anjo Pušenjak (OŠ Janka Ribiča Cezanjevci) in Timoteja Pukšiča (OŠ Janeza Kuharja Razkrižje), da bosta sodelovala na nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani.

Foto: obcinaljutomer.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2017 ob 14:35 kasijanor gost

      Šele ko vidiš, da sta debatirala Martina Domanjko in Darko Kranjc si lahko prepričan, da je šlo za mlade parlamentarce.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2017 ob 8:57 starš gost

      Otroci so naša prihodnost, ti ki so bili na tem dogotku so spoštovanja vredni in si še upajo povedat tako kot razmišlajo. Ko pa za isto mizo sedijo nekoliko starejši in izkušenejši predhodniki pa se slika obrne, ti pa razen nekaterih izjem nimajo več svoje glave ampak oprane možgane. Zato otroci vplivajte tudi na vaše starejše politike in jim pokažite kako se dela.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2017 ob 10:55 Franc gost

      Ja naj vplivajo predvsem na trmoglavo in svojeglavo županjo. Naj se nekaj nafči od mlajših!!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2017 ob 11:27 Marija gost

      Mogoče so podali kako dobro idejo za TURIZEM v lotmerški občini??? Tu se tudi nič ne premekne, v glovnem, da ga je vničila in dol zaprla?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2017 ob 13:48 gost

      Mlade je potrebno učiti pokvarjenosti že v osnovni šoli!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.02.2017 ob 14:14 foglof tunek gost

      Hjooooj, Krajnc?! Delomrznež. V Lotmerki sta se nekoč s onim udbašem dorbo razmela. Mislin ka sta bila ista stranka ki je propala. Saj s takimi lidmi tak vse propade. Podžupanu bi mogli dati pihati. Kelko ven na delovnen mesti ne smeš biti moker. Zakaj se ne more komentirati prispevka, ki govori o nekih nagradah oziroma o tem kako je županja imela svoj šou v kinodvorani. Ko pogledneš slike iz dvorane vidiš same njene podrepnike in priklednike, ki bi za denar naredili čisto vse. Uboge prodane duše.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.02.2017 ob 18:53 Dušan gost

        Zato ker ga Volga zaklene, dosti ji je klevetanja :)). Je pa res, da kam se obrneš jo mojo vsi že pun kufer, naj se spoka s prestola, vse je vničila v našem lotmerki. Še OU je med seboj skregana,... malo popitajte njeno bivso ritoliznico... vse vun pove

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.02.2017 ob 15:29 sdv gost

      Slišati je, da so nekoč kmetje zaklepali štale, baje naj bi se bali spolne zlorabe živine.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.