https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Župan občine Gornja Radgona o nakupu Murskega vala

10.02.2017 ob 10:00  

Nakup radia Murski val je v pokrajini ob Muri v minulih dneh dvignil kar nekaj prahu. Na to temo je svoje mnenje o nakupu v video posnetku povedal tudi župan občine Gornja Radgona, Stanko Rojko, ki nakup podpira.

Stanko Rojko v izjavi poudarja, da je radio Murski val medij, na katerega on osebno in verjame, da tudi večina Pomurcev in Pomurk, gleda kot svojega. Gleda kot na lokalni medij, ki opravlja veliko javnih vlog, kljub temu, da je v zasebni lasti. Zdaj je trenutek, da ta dober, topel medij obdržimo takega, kot ga imamo. Namreč je trenutek, ko se želi večinsko lastništvo v radiu Murski val prodati in če bo prišel v drugačne roke, kot je bil dosedanji lastnik, ki je dopuščal novinarjem in uredništvu veliko svobode, se mediju ne bo pisalo dobro, še nadaljuje Rojko. Tu so želele vskočiti občine, da preko CEROP-a pridobijo 60 odstotni delež, da bi pozneje (vsaj taka je bila moja presoja, tako Rojko) v letu ali dveh zmogli ustanoviti javni zavod, ki bi ga tako ali drugače imele v lasti pomurske občine in to z namenom: »da ohranimo ta radio takega kot ga imamo danes. In ne zato, da bi lokalna politika skušala vplivati na njegovo programsko shemo,« še pojasnjuje Rojko.

Izjavo Stanka Rojka, župana občine Gornja Radgona, si lahko ogledate tukaj:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2017 ob 10:31 gost

      Rojko NE S:E:R:I!!!

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2017 ob 12:39 gost

      In potem bi ta radio samo širil laži, ki bi jih hoteli župani slišat in zavajat narod.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2017 ob 13:54 Spodnja Radgona gost

      Rojko, a na Občini že zbirate dokumentacijo za Računsko sodišče? Časa je malo...

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2017 ob 15:11 kosec gost

      Župani izgubili kompas !!!!!!!!!!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2017 ob 18:38 gost - muki gost

      ...sramota! Smetarji so pricecali na proračunska sredstva pri investiciji, zdaj pa, župani in Cipot (velik direktor) sesajo vse kar se da pocecati, cecali bi vse ljudstvo z velikimi zneski na položnicah. Ne zavedajo se, da je njihova glavna naloga in dolžnost "javno dobro" ljudem. Od kod pravica zidati stanovanja za trg, biti solastnik radijskega medija itd. ...???? A vas ni sram ???

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.02.2017 ob 22:38 Tonček gost

      Pravilno naj ostane v Pomurju, ali res moramo vse prodati v Ljubljano, tudi radio je javno dobro ljudem. Malo razmišljajte s pametjo, ne samo tja brez glave in repa. Tu podpiram župane.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2017 ob 23:00 gost

        Tonček, delaj tistio za kar si sposoben. Vsekakor pa to ni komentiranje na portalu. Premalo si načitan, razgledan in izobražen.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.02.2017 ob 10:43 Tonček gost

      Gost vsak sodi po sebi....

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.02.2017 ob 12:14 gost-gost-muki gost

      Odgovor gost-Tončeku. Ej če misliš, da imajo župani prav, potem jim predlagaj, da sami vložijo svoja lastna sredstva v solasništvo. Ni pa prav, da se špilajo s sredstvi proračuna, nam ljudstvu, pa smetarji zaračunavajo visoke stroške iz katerih delajo dobiček in se bohotijo na račun ljudi...a tebi je radio "javno dobro", lolek, njim se gre za obvladovanje medijev in lastno promocijo...Murko efekt, ah tebi je to nesmiselno razlagati........

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.02.2017 ob 12:41 gost

        Prav to sem mu (Tončeku) hotel povedati. Ampak parameciju brez možganov to pač ni mogoče.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.02.2017 ob 19:35 1000 gost

      Tonček ka te pes pouscal ?Bogme tij si bil kravji pastir šole pa nisi videl znotraj 1000 %

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.02.2017 ob 12:44 gost

      Rojko zdaj ko so vsi proti nakupu bi lahko vido da proti vetru ščiješ. Imej svoje mnenje ne da se klanjaš velikemu policaju, misliš da bo on kaj naredo za G. Radgono?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.