https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sonja po porodu: Od srca hvala za vso pomoč

11.02.2017 ob 10:00  

Mamica, ki ste ji pred dnevi pomagali prebroditi najhujšo socialno stisko, je povila zdravega fantka. Vsem izraža neizmerno hvaležnost.


Konec januarja smo pisali o materi dveh otrok, tik pred porodom tretjega malčka, ki se je na Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src obrnila z obupnim klicem na pomoč. Kot je včeraj na svojem Facebook profilu zapisala predsednica društva Cvetka Vereš, ji je mamica zdaj že treh otrok napisala zahvalno pismo, v katerem se zahvaljuje vsem, ki ste ji pomagali z donacijo stvari, ki jih potrebuje pri vzgoji otrok in ji tako olajšali najhujšo stisko.

Kot smo pisali pred dvema tednoma, je Sonjo v času nosečnosti s tretjim otrokom (vzgaja že sina, ki je v petem razredu, in hčerko, ki obiskuje tretji razred) zapustil mož, ki je ostal brez službe, za njim pa so izginile vse sledi. Sonja, ki živi v podnajemniškem stanovanju, s socialno pomočjo in otroškimi dodatki ni zmogla plačevati življenjskih stroškov, kaj šele da bi otrokom zagotovila dostojno odraščanje. Zato se je osebno obrnila na predsednico dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src iz Bakovcev, ki je organizirala dobrodelno akcijo, s katero bi pomagali mamici v stiski.

Foto: sxc.hu

Pomurci in drugi dobrodelneži so hitro odreagirali in Sonji podarili oblačila, obutev, opremo, kozmetiko, plenice, bone in denarne prispevke, ki so omogočili, da je sina rodila razbremenjena  najhujših eksistencialnih skrbi.

V zahvalnem pismu, namenjenem Cvetki Vereš, je vidno ganjena mamica izrazila hvaležnost za vso podporo:

»Hvala vam vsem, keri ste pomagali,« pravi mamica Sonja in dodaja: »Hvala za spoštovanje moje anonimnosti. Jokala sem ob prebiranju komentarjev. Ob vsej vaši podpori. Niti misliti si ne morete kako je hudo. Ne obsojajte me, če sem poiskala pomoč. Ni šlo drugače.«

Še vedno lahko pomagate

Optimistično zre v prihodnost in pravi, da so najhujše preživeli. Zaveda se, da jim tudi v prihodnje ne bo z rožicami postlano, najbolj pomembno v tem trenutku pa ji je to, da lahko plača položnice in najemnino ter da otroci imajo njeno ljubezen. Če ji želite še naprej pomagati, se lahko še vedno obrnete na Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, kjer trenutno za dojenčka zbirajo še oblačila v velikosti od šest mesecev dalje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. melita
      11.02.2017 ob 11:16 melita

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.