https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška bolnišnica je gostila novo predsednico Zdravniške zbornice Slovenije

Murska Sobota, 17.02.2017 ob 13:00  

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota je včeraj gostilo novo predsednico Zdravniške zbornice Slovenije - doc. dr. Zdenko Čebašek Travnik. Poleg vodstva bolnišnice so se srečanja udeležili tudi prim. asist. mag. Maja Šeruga, predsednica Pomurskega regijskega odbora ZZS, Mitja Šterman, predsednik Pomurskega zdravniškega društva, Ivan Tibaut, direktor območne enote ZZZS Murska Sobota in direktorji zdravstvenih domov. Tema pogovora so bili pogledi in razmišljanja o delu Zdravniške zbornice in novi zdravstveni reformi. Prisotni so se strinjali, da so spremembe v slovenskem zdravstvu nujno potrebne in predstavili konkretne predloge s področja specializacij. Poudarili so pomembnost zdravstvene reforme na večih nivojih.

 

Skrajšati dobo specializacije

Direktor murskosoboške bolnišnice Bojan Korošec je izrazil pričakovanja glede delovanja zbornice, ki so z novo izvoljeno predsednico - rojakinjo, še posebej velika. Želijo si, da bi v bodoče lahko povečali število specializantov. Smiselno bi bilo skrajšati dobo specializacije in da bi se specializacije opravljale večji del v primarni ustanovi. Prav tako si želijo boljšega in konstruktivnega sodelovanja Zdravniške zbornice in ministrstva za zdravje ter hitrejše in odločnejše odzivanje Zdravniške zbornice na aktualne izzive v zdravništvu in zdravstvu. Nova predsednica Zdravniške Zbornice - doc. dr. Zdenka Čebašek Travnik je na srečanju predstavila svojo vizijo delovanja zbornice.

Korošec je še posebej poudaril na področja večje solidarnosti pri plačilu zdravstvenih storitev, ohranjanju košarice pravic, stabilnejših financ, ki bi jih zagotovil večji delež denarja iz proračuna. Vodstvo bolnišnice je prav tako naklonjeno ideji o večjih pooblastilih, odločanju in odgovornosti uprav javnih zavodov. Menijo namreč, da bi bilo potrebno vzpostaviti več pravnega in vsebinskega reda pri izdajanju koncesij ter preiti od besed k dejanjem in se tako izogniti sistemu uravnilovke.

Prihodnost slovenskega zdravstva temelji na sodelovanju privatnega in javnega zdravstva

Predsednica Zdravniške zbornice, doc. dr. Zdenka Čebašek Travnik, je poudarila, da si bo pri svojem delu prizadevala za ureditev statusa mladih zdravnikov, tako po formalni plati, kot tudi za skrajševanje specializacij in uvedbo mreže potrebnih specializacij na podlagi patologije po regijah. O predlagani zdravstveni reformi je dejala, da podpira ohranjanje javnega zdravstva, prihodnost slovenskega zdravstva pa mora temeljiti na sodelovanju obeh - privatnega in javnega zdravstva.

Svoja stališča, poglede in razmišljanja o delovanju Zdravniške zbornice ter o zdravstveni reformi so podali tudi direktorji pomurskih zdravstvenih domov. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.