https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

LRF o mreženju in zagovorništvu tudi z nevladniki v Carigradu

25.02.2017 ob 8:20  

Člani LRF za Pomurje so se med 20. in 23. januarjem mudili v turškem Carigradu, kjer so izvedli delavnice o mreženju, zagovorništvu in krepitvi zmogljivosti organizacij.


Društvo Zoja, LRF za Pomurje in Doğal Yaşam Derneği so partnerji v projektu CSO Energy Clusters TR-SLO, iz programa EuropeAid, ki ga sofinancira Prime Ministry Undersecretariat of Treausury of Turkey, Central Finance & Contract Unit. V 15-mesečnem obdobju se tako v Sloveniji in Turčiji odvijajo številna srečanja, učni obiski, delovna srečanja in izmenjava znanja.

Projektne aktivnosti so se konec januarja odvijale v Carigradu, kjer je LRF za predstavnike turških in slovenskih nevladnikov izvedla delavnico Mreženje in krepitev zmogljivosti za nevladne organizacije. Na delavnici so udeleženci spoznavali  pomen dobrega strateškega plana, načinov zasledovanja zastavljenih ciljev in mreženja za uspešno delovanje  organizacij.

Drugi del aktivnosti je bil namenjen predstavitvi orodja za ocenjevanje zmogljivosti, ki ga je v okviru projekta razvil LRF. Namen orodja je organizacijam omogočiti, da prepoznajo svoje prednosti in pomanjkljivosti, na tej osnovi pa lahko ugotovijo, na katerih področjih morajo okrepiti svoje zmogljivosti.

V tretjem delu aktivnosti so se udeleženci posvetili praktičnemu delu zagovorništva.  V skupinskem delu so morali pred deležniki zagovarjati predlog, kako izboljšati energetsko učinkovitost izbrane zgradbe. Pri nalogi so morali upoštevati vse elemente zagovorništva, ki so ga spoznali v teoretičnem delu, in sicer analizirati problem, analizirati cilje, določiti deležnike in na primeren način oblikovati sporočilo, ki so ga želeli podati.

Preostale dni večdnevnega srečanja v Carigradu so predstavniki partnerskih organizacij opravili potrebna pripravljalna in usklajevalna srečanja, izvedli evalvacijo opravljenjega dela, začrtali načrte za sledeče projektne aktivnosti in izvedli delavnico o izvajanju energetskih pregledov zgradb.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.