https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prvi Karierni sejem v Murski Soboti zelo dobro obiskan

Murska Sobota, 03.03.2017 ob 7:00  

Gneča na prvem Karierni sejmu, ki je včeraj potekal v hotelu Diana v Murski Soboti, priča o njegovi pomembnosti. Organizirala sta ga zaposlitveni portal MojeDelo.com v sodelovanju z območno enoto Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota in Mestno občino Murska Sobota. Na sejmu je sodelovalo nekaj čez 20 podjetij, obiskalo pa ga je čez 900 obiskovalcev.

 

Sodobni trg dela je drugačen kot je bil v preteklosti

Kot kaže se bo v bližnji prihodnosti na njem vse obrnilo na glavo. Odnosi med delodajalci in zaposlenimi, zakoni ponudbe in povpraševanja, vzorci uspeha in oblike delovnih razmerij, vse bo drugače.

O izzivih na trgu dela v Pomurju

V sklopu sejma je potekal medijski posvet z naslovom Izzivi na trgu dela v Pomurju.  O Pomurju kot regiji priložnosti, inovacij in trajnostnega razvoja ter lokalnih priložnostih in izzivih so razpravljali gosti Maruša Grah, vodja marketinga Styria digital marketplaces, d.o.o., Simona Kovač, vodja kadrovske službe Elrad Internaional d.o.o., župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in mag. Cvetka Sreš, Zavod RS za zaposlovanje, OS Murska Sobota, posvet pa je povezovala Alenka Kesar.

Brezposelnost v Pomurju upada

Župan Jevšek je med drugim povedal, da čeprav je brezposelnost v Pomurju še vedno najvišja v Sloveniji, pa vseeno zadnja leta upada, spodbudna pa je tudi rast bruto proizvoda. Pozitivno je tudi dejstvo, da na vrata župana trka vse več investitorjev, ki pa jih ne zanimajo več toliko cene zemljišč ampak sprašujejo predvsem po kvalificirani delovni sili.

Direktorica območne enote Murska Sobota Zavoda RS za zaposlovanje Cvetka Sreš je dejala, da so problemi zaposlovanja globji in da podjetja iščejo podobne profile kadrov, zato izvajajo tudi prekvalifikacije, da bi brezposelne usposobili za prosta delovna mesta.

V Pomuirju izreden podjetniški duh

Simona Kovač iz podjetja Elrad, ki je začelo delovati leta 1997 in ima danes že 450 zaposelnih, pa je predstavila med drugim kakšne kadre iščejo. Predvsem iščejo kadre, ki imajo tehnična znanja. Bolj kot izkušnje je pomembna angažiranost, pozitivna naravnanost, zavzetost, samoiniciativnost in fleksibilnost.

Maruša Grah, direktorica marketinga pri Styria digital marketplaces, ki upravlja s portalom MojeDelo.com je poudarila, da ima Pomurje veliko prednosti v naravnih danostih, možnostih turizma, mikropodjetjih, v predelovalni industriji in lahko slabo statistiko zaposlovanja popravi.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2017 ob 12:00 lopert gost

      In ka so prodavali na sejmu ?Kak se naj tisti nad 50 let stari zaposlijo in kak se naj obnašajo na razgovori ?Ova ka je Druškoviči dala pejneze še ne misli iti v penzijo celi život bo na zavodi grabila ?Sramota od vseh sramot

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2017 ob 20:11 goust gost

      Javite se tisti, ki ste si tu našli delo. Pa da vidimo!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.