https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Dijaki ljutomerske gimnazije pri ministru za kulturo Antonu Peršaku

20.3.2017  

Minister za kulturo Anton Peršak je minuli teden sprejel pet dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki sodelujejo v projektu "Pet prijateljev na razpotju Evropskega parlamenta".

Minister Peršak je z dijaki spregovoril o zanimivih, s kulturo povezanih temah ter odgovoril na njihova vprašanja glede kulturne zavesti Slovencev, položaja slovenske kulture doma in v svetu in ali se lahko zgodi, da slovenska kultura izgine. Zanimalo jih je tudi, kakšna je trenutna kulturna zavest mladih in na kakšne načine Ministrstvo za kulturo spodbuja kulturno udejstvovanje mladih.

Projekt "Pet prijateljev na razpotju Evropskega parlamenta" sofinancira Evropski parlament prek razpisa za medije. V projektu bo ustvarjenih pet dokumentarnih filmov, v katerih sodelujejo mladi iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

V slovenskem delu projekta sodelujejo dijaki petih pomurskih srednjih šol, ki bodo v sodelovanju z regionalno televizijo TV As iz Murske Sobote posneli dokumentarne filme na pet različnih tem, s katerimi se ukvarja tudi Evropski parlament: kmetijstvo, pravosodje, svoboda in varnost, manjšine in vloga parlamenta pri poročilih o napredku držav kandidatk za članstvo v EU, kultura in izobraževanje ter program čezmejnega sodelovanja. Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer sodelujejo pri dokumentarnem filmu "Kultura in izobraževanje", v okviru katerega je bil predviden tudi intervju z ministrom za kulturo.

Vir: mk.gov.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.