https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Mladi pomurski šolarji in dijaki uspešni na strelskem tekmovanju

23.3.2017  

Strelska zveza Slovenije je v ponedeljek, 20. 3. 2017 v Ljubljani pripravila finalno tekmovanje osnovnih in srednjih šol v streljanju s serijskim in standardnim zračnim orožjem. Med najboljšimi tekmovalci so se tako posamično kot tudi ekipno znašli tudi pomurski osnovno in srednješolci.

Med kar 119 osnovnošolci jih je kar dvajset pokazalo zavidljivo preciznost, saj so presegli mejo 180 krogov s serijsko zračno puško.  Pri učencih, ki so letnik 2002 in mlajši, je potekala borba za prvo mesto do zadnjega strela. Na koncu pa je Pomurec Patrik Farkaš iz OŠ Bakovci s pristreljanimi 183 in s tem s krogom zaostanka za prvo uvrščenim dosegel drugo mesto. V ekipnem tekmovanju pri učenkah v isti starostni kategoriji (letnik 2002 in mlajši) pa je zmaga šla na OŠ Dobrovnik, katero so zastopale Saša Gavrič, Melani Ferencek in Laura Podgoršek. Pri učencih pa so se tretjega mesta razveselili učenci OŠ III. Murska Sobota v postavi Jure Sočič, David Györek in Timotej Plahut.

Pri mlajših učencih letnika 2004 in 2005 je drugo mesto s pristreljanimi 184 krogi pripadlo Davidu Tothu iz OŠ III Murska Sobota.

Srednješolci so nastopali v več disciplinah, saj so streljali tako s standardno kot tudi s serijsko zračno puško in z zračno pištolo. Med dijaki, ki so streljali s standardno zračno puško so samo trije dosegli rezultat preko 400 krogov, med njimi tudi drugo uvrščeni Jan Nagy iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Ekipno pa so dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer v streljanju s standardno zračno puško v sestavi Sandra Kaučič, Nika Nagy in Kristina Žižek dosegle drugo mesto.

S serijskimi zračnimi puškami pa dijaki niso dosegali tako visokih rezultatov kakor osnovnošolci, a je Erik Feher iz Dvojezične srednje šole Lendava kljub temu s pristreljanimi 172 krogi dosegel drugo mesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2017 ob 11:41 strelec gost

      Čestitam mladim strelcem, ki zadnje obdobje dosegajo vidne rezultate. Upam, da bo tudi občina to spoznala, in jih primerno finančno podprla. Če obiščete prostore v Partizanu, boste videli v kakšnih pogojih trenirajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.