https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboško bolnišnico obiskala zdravstvena delegacija iz Kosova

29.03.2017 ob 11:00  

Splošna bolnišnica Murska Sobota je 27. in 28. marca 2017 gostila predstavnike zdravstvenih institucij in organizacij iz Kosova, med njimi je bil tudi dr. Imet Rrahmani, minister za zdravje Republike Kosovo. Obisk je bil namenjen vzpostavitvi mednarodnega sodelovanja v okviru projekta, ki poteka pod okriljem luksemburške vlade.  

 

Splošna bolnišnica Murska Sobota je bila med slovenskimi bolnišnicami izbrana na podlagi dosedanjih uspešnih rezultatov in razvoja v preteklih letih. Do sodelovanja je prišlo na podlagi priporočila soboške bolnišnice s strani nekdanjega državnega sekretarja in ministra za zdravje, Dorjana Marušiča, sedanjega člana visoke svetovalne skupine EU komisarja za zdravje. Soboška bolnišnica bo tako mentor Splošni bolnišnici Gjilan iz Kosova v procesu vzpostavljanja sistema kakovosti in pridobitvi mednarodne akreditacije.
 

Foto: Arhiv Pomurec.com

V okviru dvodnevnega obiska, ki so se ga poleg kosovskega ministra za zdravje udeležili še direktor Univerzitetnega kliničnega centra Kosovo in direktor Splošne bolnišnice Gjilan s sodelavci, je bil predstavljen način dela in organizacija Internega oddelka, Kirurškega oddelka, Ginekološko-porodniškega oddelka, Otroškega oddelka, Oddelka za perioperativno medicino, sistem vzpostavitve, vodenja in upravljanja kakovosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota in pridobitev ISO standarda ter mednarodnih akreditacij.  
 
V maju 2017 bo vodstvo murskosoboške bolnišnice odpotovalo na Kosovo, kjer bodo dokončno definirani vsebinski in drugi pogoji sodelovanja. Tako bo soboška bolnišnica poleg ene izmed luksemburških bolnišnic prihodnja 4 leta sodelovala s Splošno bolnišnico Gjilan in s tem pomembno prispevala tudi k razvoju zdravstva na Kosovu, so zapisali v sporočilu za javnost.  
 

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2017 ob 13:12 gajdaš gost

      Pravi so jih obiskali .Ka si nouri iz Kosova ha,ha .Res dobra bolnica ko pride delegacija iz Kosovega .Sigurno se je delegacija srečala tudi z Pajdojem in ostalimi ,ki živijo v Soboti .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2017 ob 14:56 branovlek gost

      14:43 @@@ Kot vidim o tebi tukaj ni bilo govora ka se te mlatiš ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2017 ob 17:39 HAHA gost

      FAKULTJET ZAVRŠILIN I DOŠLI U SLOVENIJU

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.