https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: RIS Dvorec Rakičan gosti mednarodno znanstveno konferenco na temo ekologije

Rakičan, 30.03.2017 ob 7:00  

RIS Dvorec Rakičan letos organizira že XII. Mednarodno znanstveno konferenco »Ekologija za boljši jutri« z osrednjim naslovom »okoljevarstveni izzivi danes in jutri «, ki bo v Rakičanu potekala vse do petka. Konferenca nagovarja različne strokovnjake, predvsem s področja pedagoške prakse, katerih skupna tematika je okoljska vzgoja in sodobni ekološki izzivi v procesu izobraževanja. Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine (Avstrije, Srbije, BIH, Hrvaške in Cipra).

 

Rekordno število prispevkov

Direktor RIS Dvorca Rakičan, mag. Robert Celec, je izpostavil, da letošnjo konferenco v primerjavi s prešnjim letom zaznamuje dodaten porast števila prispevkov na konferenci  in tako letošnja konferenca predstavlja rekord v 12 letih izvajanja konference. Skupno bo namreč predstavljenih 107 prispevkov, od tega 24 znanstvenih, 81 strokovnih in dva plakata, pri čemer je skupno število avtorjev doseglo najvišjo število do sedaj in sicer 130 avtorjev. Poleg kvantitete se je bistveno povečala kvaliteta prispevkov in raznovrstnost le teh.

Izdan bo tudi bilten

Izdana bosta strokovni bilten v e-obliki, kjer bodo zbrani strokovni prispevki ter povzetki plakatov. Poseben dvig znanstvene ravni se dosega z izdajo znanstvene monografije z naslovom »Razvoj ekološke odgovornosti / Development of Ecological Responsibility«.

Mednarodnost in znanstvenost konference

Doc. dr. Robert Repnik, predsednik organizacijskega odbora, poudarja nadgradnjo strokovnega in znanstvenega karakterja konference, kjer se na konferenci omogoča dvosmerna komunikacija med strokovnim in znanstvenim delom konference. Znanstvenost konference je z vidika doc. dr. Repnika pomembna zato, ker strokovnjaki prihajajo do znanstvenih odkritij in spoznanj, ki jih je potrebno razširjati med strokovno javnost.

Poudaril je pomen prenosa znanja in odkritij na znanstvenem področju med vse deležnike ter s tem tudi misel na prihodnost in naslednje generacije. Prav tako izpostavlja dve pomembni lastnosti konference, mednarodnost in znanstvenost, kjer na visokem nivoju omogočamo izmenjavo izkušenj med državami.  

Ekologija je namreč področje, kjer si moramo izmenjati znanje in izkušnje tudi s strokovnjaki iz tujine, da bo omogočen prenos in pretok znanja ter primerov dobrih praks.

Napredek pri raziskovalnem in znanstvenem področju prenosa znanja in izkušenj

Predsednik znanstvenega odbora, red. prof. dr. Samo Fošnarič, je predstavil tematske sklope v okviru konference, ki so: ekološke vsebine in trendi v vzgojno izobraževalnih programih, trajnostni izzivi
sodobnega sveta, zelena ekonomija in eko-socialno podjetništvo in agroekologija. Napredek vidi pri organizaciji omenjene konference, predvsem na raziskovalnem in znanstvenem področju prenosa znanja in izkušenj. Tako znanstveni kot strokovni prispevki pridobivajo na kvaliteti in se dotikajo aktualnih tem na področju ekologije. Na konferenci sodeluje veliko število avtorjev s pedagoškega področja torej ljudi, ki delujejo  v praksi in znanje delijo na naslednje generacije in skrbijo za ozaveščanje na področju ekologije. 

RIS Dvorec Rakičan tradicionalno organizira tri mednarodne znanstvene konference

V začetku julija bodo izvedli mednarodno znanstveno konferenco »Izzivi in težave sodobne družbe«, konec novembra pa se bo v Dvorcu Rakičan odvijala mednarodna znanstvena konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje«.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2017 ob 8:53 radovednež gost

      pa je padlo kaj besede o osveščanju širše javnosti o škodljivosti Glifosfata in genetsko spremenjenih organizmov (GSO / GMO), ter kako lahko sajenje konoplje pripomore k regeneraciji prsti, ter zniževanju CO2? ker večina ljudi z bledim gleda, če jim omeniš tako tematiko. pojma nimajo o čem se gre. (http://www.hemp-technologies.com/page33/page33.html)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2017 ob 13:58 gost

      Kaj pa geoinženiring???Dokaz da obstaja je mah okrog celega drevesa ;)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2017 ob 21:16 goust gost

      Jojmene joj, kaj bi mi brez RIS Rakičan????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.