https://www.minicom.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/
http://ris-dr.si/go/563/1063/CENTER_ZA_DRUZINE_MURSKA_SOBOTA

LOKALNO

Danes bodo odločali o razrešitvi Činča

12.04.2017 ob 11:00  

Ravnateljevo razrešitev je svetu zavoda predlagala inšpekcija, ki je na murskosoboški gimnaziji v začetku leta opravila izredni nadzor.


Inšpekcija je izredni nadzor izvedla na podlagi izobrazbenih pogojev za strokovne delavce, namenske porabe sredstev šolskega sklada in spoštovanja normativov in standardov. Ob nadzoru so bile ugotovljene tudi kršitve učnega načrta in predmetnika gimnazije. Ker inšpekcija nima prostojnosti odpoklicati ravnatelja, je zato k ukrepanju pozvala svet zavoda Gimnazije Murska Sobota. O razrešitvi bo svet odločal danes popoldan.

Ravnatelj Roman Činč je na poziv inšpekcije posredoval dokazila o ukrepih, ki so jih na gimnaziji izvedli za odpravo nepravilnosti oziroma pomanjkljivosti in tudi vrnili sredstva v višini dobrih 520 evrov, ki so jih za financiranje parketa v telovadnici neupravičeno pridobili iz šolskega sklada.

Inšpektorica je 21. marca 2017 svetu zavoda predlagala razrešitev ravnatelja. Kako bo po tem, ko je Činč večino pomanjkljivosti odpravil, odločil svet zavoda, pa bo znano danes popoldan.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija