https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Petišovskem polju pričeli s testnim črpanjem plina iz nove vrtine

14.04.2017 ob 7:00  

Na Petišovskem polju so včeraj pričeli testno črpati zemeljski plin iz nove vrtine PG-10. 


Kot ob tem sporočata družbi Geoenergo in Ascent Slovenia, bodo načrpani plin porabili v lokalnem okolju, vendar bodo zaradi premalega števila odjemalcev nadaljevali s prizadevanji za prodajo ter izvoz surovega in neočiščenega plina na Hrvaško.

Vrtina PG-10 bo s polno zmogljivostjo obratovala predvidoma do konca leta, ob tem pa si v Geoenergu in Ascentu prizadevajo pridobiti okoljevarstvena dovoljenja za postavitev centralne plinske postaje, ki bi omogočila dobavo plina v nacionalno prenosno plinsko omrežje, poroča STA. Kot pojasnjujejo v Geoenergu, naj bi s tem dosegali večjo dodano vrednost pri prodaji plina, kar bi pozitivno vplivalo na gospodarstvo celotne regije, obenem pa bi prispevalo k večji energetski neodvisnosti Slovenije.

Foto: arhiv Pomurec.com (slika je simbolna)

Družba Ascent Resources, investitor projekta je v razvoj naftno-plinskega polja Petišovci vložila že okoli 45 milijonov evrov, kot pojasnjujejo, je bila vrtina PG-10 za pridobivanje plina pripravljena že leta 2011, pospešeno pa tečejo tudi že priprave za vključitev druge nove vrtine PG-11A.

Plin iz vrtine PG-10 bodo prodali lokalni industriji, pri čemer bo polovico koncesijske dajatve od pridobivanja plina dobila občina Lendava, druga polovica pa se bo stekla v državni proračun.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2017 ob 9:02 kapca gost

      Zakaj ste domačini dovolili da vas zastrupljajo ?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2017 ob 15:27 plinovod gost

      Nismo dovolili, država nas je izigrala. Ni jim mar. Sramota!!!!!!!!!!!!!!! In sedaj se bo Lendava šla turizem. "Hvala" župan, da ste branili svoje ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pardon, spet je bil na delu občinski svet. Nekdo je samo preštel roke.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2017 ob 15:56 gost

      nemate pojma! 30 let se predeluje plin pa ka je zastrupljeno?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2017 ob 19:32 Naci+ gost

      CIVILNA INICIATIVA SE JE POTUHNILA - Se morda spomnite, tovariši, kakšen "halo" je zagnala civilna iniciativa Petišovci, a je kmalu utihnila? Rajko in drugi, kam ste se porazgubili? Kdo in kako vas je utišal?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2017 ob 20:44 gaberje gost

      Nekdo je lepo zaslužil tak pod mizo 100 %

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.