https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Učenci OŠ III med najboljšimi bralci

20.04.2017 ob 8:00  

V okviru projekta Radi beremo, s katerim je bila učencem šestih razredov ponujena možnost drugačnega branja, predvsem dobrih in kakovostnih vsebin, so bile tri najboljše slovenske šole nagrajene z izletom v prestolnico. Med najboljše bralce so se uvrstili šestošolci OŠ III Murska Sobota.


Projekt »Radi beremo« je nastal na pobudo društva Bralna značka in v sodelovanju s Hoferjevo iniciativo Danes za jutri. Pri projektu, s katerim so želeli spodbuditi otroke in mladostnike k prebiranju dobrih in kakovostnih vsebin, so letos sodelovali učenci šestih razredov.

Šestošolci so bili v tem šolskem letu pri urah slovenskega jezika seznanjeni s ponujeno možnostjo drugačnega branja za bralno značko. Pri projektu je sodelovalo 35 učencev OŠ III Murska Sobota. Učenci so knjige izbirali s ponujenega bralnega seznama, poleg tega so se odločali med kakovostnimi domačimi in tujimi deli po lastnem izboru.

Boljši bralci so prebrali tudi do osem, devet knjig, slabši pa dve oz. tri. V povprečju so prebrali pet knjig. Knjižničarka jim je pripravila tudi ocenjevalni list prebranih knjig, kamor so zapisovali kar visoke ocene, saj se je vsakemu zdelo, da je njegov izbor knjige najboljši. Projekt je potekal po vseh osnovnih šolah v Sloveniji, najboljše tri pa so bile nagrajene z izletom v Ljubljano.

Na OŠ III spodbujajo bralno kulturo

»Vse pogosteje lahko slišimo ugotovitve, da današnji otroci digitalne dobe ne berejo več knjig, obenem pa ne odvrnejo pogleda od telefona in računalnika. Na osnovni šoli III Murska Sobota temu ni tako. Učenci zelo radi berejo, saj se jih več kot 60 % vsako leto vključi v projekt Bralna značka, veselje do branja pa kažejo tudi z obiski knjižnice in število izposoj,« pravi knjižničarka Jana Merica.

Na izletu so se po ogledu Narodne galerije odpravili na ladjico, kjer jih je pričakal pisatelj Andrej Rozman Roza.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.