https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Uspešno izvedli že četrto pomursko študentsko zaposlitveno konferenco - Karisfero

Rakičan, 25.04.2017 ob 7:05  

V organizaciji Kluba prekmurskih študentov je včeraj v RIS Dvorec Rakičan potekala 4. pomurska študentska zaposlitvena konferenca, Karisfera. Čez dan so se zvrstila tri predavanja, ki so mladim ponudila koristne vsebine pri vstopu na trgu dela. Letošnjo konferenco so zaokrožili hitri zmenki s pomurskimi delodajalci, s katerimi Klub prekmurskih študentov vzpostavlja mrežo študent-delodajalec.


Karisfera, katere ključni namen se nanaša na povečanje zaposljivosti pomurskih študentov, je letos potekala že četrto leto zapored. Prvi del konference se je odvijal v znamenju iskanja zaposlitve v času digitalne dobe. Predavatelji so na delavnicah podali aktualna znanja, predstavili aktualne trende in načine, kako s pomočjo digitalnih orodij na trgu dela postati čimbolj zaposljiv ter kako z uspešnim mreženjem poiskati delo. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpolniti brezplačno psihometrično testiranje in pridobiti profesionalno fotografijo za življenjepis.

V drugem delu konference so potekali simulirani razgovori z delodajalci iz uspešnih pomurskih podjetij, ki se zavedajo pomena razvoja kakovostnih kadrov in zaposlovanja mladih. V Klubu prekmurskih študentov v tovrstni aktivnosti vidijo velik potencial, saj verjamejo, da imajo pomurski študenti tiste kompetence in znanja, ki jih potrebujejo za zaposlovanje v dobro stoječih podjetjih. Tovrstni razgovori so potekali že drugo leto, viden pa je že bil napredek.

Razgovorov se je udeležilo še več mladih in še več pomurskih podjetij. V mrežo so se tako vključila podjetja Pomurski tehnološki park Murska Sobota, Ljudska univerza Murska Sobota, Raziskovalno-izobraževalno središče Dvorec Rakičan, MOL, Lek, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije - Zavod Murska Sobota, Pomurske mlekarne, Megras, Klima Center Tratnjek, Roto, SGP Pomgrad, Murska Transport, Policijska uprava Maribor in Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Murska Sobota. Skupno je tako na konferenci sodelovalo 40 mladih in 14 delodajalcev, med nekaterimi se bo povezovanje nadaljevalo še v prihodnje. K uspešni izvedbi konference so v veliki meri pripomogli tudi podporniki Mestna občina Murska Sobota, SGP Pomgrad,  Pekarna Čeh, Murska Transport, Mojdelo, Zveza ŠKIS in ŠOS, ki so omogočili, da je letošnja konferenca potekala na še višjem nivoju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2017 ob 8:07 mrkevca gost

      Je kdo tukaj ,da upa napisati da je dobil delo ?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2017 ob 8:45 gost gost

      Po čem sklepajo, da so uspešno izvedli projekt ? Po tem, ka so se fajn meli, ka so jih sponzori podpirali , financirali, zalagali s svojimi proizvodi,ali še po čem. Prava uspešnost se bo pokazala šele čez čas, ko se bo videlo koliko zaposlitev bo izvedenih, če to kar je osnovno sploh spremljajo. Sicer je pa vse skupaj samo sebi namen in nekakšni promiciji - le za kaj.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2017 ob 8:55 delavec gost

      To so bili taki kot so Adecco in Kariera ter še stotine takšnih agencij ,ki izkoriščajo delavce žegnom države .Adecco delavce drži na delu od ponedeljka do nedelje vse praznike in kaj še vse .Vse te agencije takoj ukiniti

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2017 ob 9:25 gost

      Mi v Sloveniji imamo sindikat, da javimo njim, ce prihaja do izkoriscanja delavcev.Edino sindikat, se bori za delaske pravice. Zato pa se placuje clanarina.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.