https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Usoda radenskega kopališča še ni znana

04.05.2017 ob 7:05  

Za radensko kopališče je bilo načrtovano, da se na tem mestu uredi naravno jezero z bogatimi vsebinami. Predstavnik Plavalnega kluba lirija svetuje, da bi bila boljša obnova kopališča.


Župan občine Radenci, Janez Rihtarič, je povedal, da glede bazena ni še nič odločenega, saj pripravljajo študije za naravno jezero in ponovno usposobitev starega bazena in da bo po tem znanih več informacij. Obnovitev kopališča z bazeni, kakršni so bili do sedaj pa bo stala veliko več, če se bodo odločili za tovrstno obnovo. Poleg tega pa taka obnova ne bi ustrezala niti Zdravilišču Radenci, kjer so že od vsega začetka menili, da bi prenova dodatno popestrila turistično ponudbo.

Foto: razglednice.eu

Pri nas in v tujini deluje že okrog 90 takih jezer, ki so jih uredili na nekdanjih starih kopališčih. Radenski občinski svetniki in člani občinske uprave so si tak primer ogledali v Radljah ob Dravi.

Občina Radenci naj bi najprej naročila pripravo načrtov kopališča, ki je v stoodstotni lasti občine, t.j. oba bazena in igrišče, župan pa je še jeseni zagotavljal, da so se v občinski upravi in svetu vsi strinjali, da bodo uredili naravno kopališče ali jezero.

Radence so obiskali člani Plavalnega kluba Ilirija Ljubljana. Predstavnik Tomi Martinjak je povedal, da so bili bazeni Ilirije pred obnovo v prav takem stanju kot v starem radenskem kopališču s to razliko, da je njihov bazen ves čas deloval. Kandidirali so za sredstva in kljub temu, da so dobili manj, kot so pričakovali, so se med seboj povezali starši, sorodniki, podporniki, ki so prav tako pomagali pri obnovi in na ta način tudi prišli do končnega rezultata, zato poziva vse, ki so zainteresirani za obnovo, naj se povežejo in uresničijo prenovo. Ni pa zagovornik naravnega jezera in svetuje, da bi za Radence bila boljša obnova kopališča, poroča vecer.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2017 ob 18:41 gost

      Šarič povezan z vplivnim Radenskim svetnikom,,,,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.