https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

O mladih in njihovi prihodnosti tudi v Murski Soboti

28.4.2017  

Razprava mladih z odločevalci in strokovnjaki, informacijska kampanja na temo prihodnosti EU, brezplačne projekcije filmov evropske produkcije in promocijski film ob 30. obletnici programa Erasmus. To so ključni poudarki aktivnosti Informacijske točke Europe Direct Murska Sobota (Zavod PIP) v razširjenem tednu Evrope v pomurski regiji.

Si želimo več ali manj Evrope? Kako uspešno se EU sooča z aktualnimi izzivi? Kakšna je vloga mladih pri sooblikovanju skupne evropske prihodnosti? Na ta in mnoga druga vprašanja bodo iskali odgovore v okviru tradicionalnega foruma Mladi in njihova prihodnost v EU, ki ga Informacijska točka Europe Direct Murska Sobota organizira v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, in sicer v petek, 5.5.2017, s pričetkom ob 10. uri. Na vprašanja dijakov bodo odgovarjali:

-          Tanja Fajon (poslanka v Evropskem parlamentu);

-          Jožef Horvat (poslanec DZ RS in predsednik Odbora za zunanjo politiko DZ RS) in

-          Dragan Barbutovski (direktor zavoda Evropa misli – središče evropski idej, poznavalec EU in strokovnjak za strateško komuniciranje)

Informacijska točka Europe Direct Murska Sobota tudi letos organizira informacijsko kampanjo v okviru katere se bomo z mimoidočimi pogovorili o prihodnosti EU. V luči nedavno objavljene Bele knjige o prihodnosti Evrope, bo v ospredju zbiranje mnenj o tem ali si želimo več ali manj Evrope. V okviru stojnice bodo obiskovalcem na voljo publikacije, prav tako pa bo lahko vsak obiskovalec, ki bo podal mnenje, zavrtel kolo sreče in se na ta način potegoval za različne nagrade.

Program informacijske kampanje

-          Ljutomer (Glavni trg), v ponedeljek 8.5.2017, od 8. do 12. ure;

-          Gornja Radgona (Trg svobode), v ponedeljek 8.5.2017, od 13. do 17. ure;

-          Murska Sobota (Zvezna ulica – pred prostori Zavoda PIP), v torek 9.5.2017, od 8. do 12. ure in

-          Lendava (Glavna ulica – pri Turistični pisarni), v torek 9.5.2017, od 13. do 17. ure.

Foto: Facebook Europe Direct Murska Sobota

V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope bodo od 4. do 22. maja 2017 po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami. V Murski Soboti bomo brezplačne projekcije pripravili v sodelovanju z MIKK-om Murska Sobota.

Program brezplačnih projekcij v Murski Soboti (Lokacija: MIKK Murska Sobota)

17. maj ob 20.00 – Toni Erdmann | Maren Ade (prejemnik nagrade LUX za najboljši evropski film 2016)

18. maj ob 20.00 – Odprto morje / Fuocoammare | Gianfranco Rosi

19. maj ob 20.00 – Vojna / Krigen | Tobias Lindholm (nominiran za nagrado LUX za najboljši evropski film 2016)

Aktivnosti v tednu Evrope bodo zaokrožili s predstavitvijo promocijskega filma ob 30. obletnici programa Erasmus. Film bo predstavljen na FB strani točke, obetamo pa si, da bo dosegel odmev na nacionalni in evropski ravni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.