https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prihajajoči Teden ljubiteljske kulture posvečen likovni dejavnosti

Murska Sobota, 09.05.2017 ob 11:00  

V ponedeljek, 8. maja 2017, so v sejni sobi BTC City-a Murska Sobota, organizatorji predstavili pestro dogajanje, ki se bo odvijalo v času Tedna ljubiteljske kulture od 12. maja do 21. maja 2017 v Murski Soboti.


V sklopu Tedna ljubiteljske kulture bo Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Murska Sobota v sodelovanju z BTC City Murska Sobota, Zvezo kulturnih društev Prekmurja, Društvom upokojencev Murska Sobota in Mestno občino Murska Sobota organizirala javne vaje kulturnih skupin in posameznikov »Kultura med ljudmi«, ki bo potekalo v sklopu Tedna ljubiteljske kulture od 12. maja do 21. maja 2017.

Programa je predstavil Aljoša Obal, ki je povedal, da je Teden ljubiteljske kulture 2017 vseslovenska akcija, namenjena promociji in dostopnosti ljubiteljske kulture. Tokrat bo v središču dogajanja likovna dejavnost. V sklopu tedna ljubiteljske kulture bodo potekale razne zanimive akcije in nagradne igre, med drugim: "TLK kukalo", nagradni natečaj za najboljšo pesem in fotografijo; akcija »Naj se vidi«, ki je namenjena vsem tistim, ki se želijo na bolj izviren, originalen način predstaviti svojo dejavnost ter akcija »Oprti ateljeji«, ki bo potekala med 19. in 21. 5. 2017 in v okviru katere bodo ustvarjalci odprli vrata svojih ateljejev ter širši javnosti predstavili svoje delo in ustvarjalno okolje.

Vodja območne izpostave JSKD OI Murska Sobota Geza Kišfalvi je povedal, da si želi in upa, da bo več skupin in posameznikov, ki se bodo predstavile, kot pa jih je bilo lani in da jim bo vreme naklonjeno.

Javne vaje in nastopi bodo potekali v središču mesta Murska Sobota in v BTC City-u Murska Sobota.

Več o Tednu ljubiteljske kulture si lahko preberete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.