https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na murskosoboški gimnaziji obeležili dan Evrope

Murska Sobota, 12.05.2017 ob 7:05  

Dijaki in dijakinje GMS so obeležili dan Evrope in se tako spomnili samih začetkov Evropske Unije. Po šoli so nalepili plakate z angleškimi citati znanih oseb, ki so jih prevedli tudi v slovenščino.


S temi citati so želeli pokazati, kako pomembna je svoboda in spoštovanje človekovih pravic v današnjem svetu in času. Steber pred zbornico so ovili z vrvjo, ki je imela rdeče madeže – le-ti naj bi ponazarjali kri. Samo dogajanje so odprli člani pevskega zbora, ki so zapeli himno Oda radosti. Nato so sodelujoči povabili dijake, da na steber zapišejo kaj njim osebno predstavlja svobodo. Prav tako so pred zbornico zgradili zid, na katerem so na posameznih zidakih bile zapisane človekove pravice v več jezikih. Odmore so popestrili z glasbenimi točkami, v katerih so uživali mimoidoči. Dijaki, ki so še posebej aktivni v projektu Šola Ambasadorka evropskega parlamenta, pa so svoje sošolce in druge dijake opozarjali na pomen Evropske unije.

Letos praznujemo 67. obletnico povezovanja, sodelovanja in združevanja držav in državljanov v EU. Na ta dan obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Predlagal je novo obliko nadnacionalnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope.

Slogan Evropske unije „Združeni v raznolikosti“ govori o tem, da se evropske države povezujejo v Evropsko unijo za trajni mir in blaginjo, hkrati pa jih bogati različnost njihovih kultur, tradicij in jezikov. 

Foto: Gimnazija Murska Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.