https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kar pet zlatih priznanj iz kemije

24.05.2017 ob 7:30  

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani (Pedagoško fakulteto in Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo) vsako leto organizira tekmovanje za Preglove plakete. Letošnje tekmovanje je potekalo 6. maja 2017 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo.

Tekmovanje poteka na dveh ravneh, in sicer najprej se izvede šolsko (izbirno) tekmovanje za bronasto Preglovo plaketo, ki je, poleg zadostnega števila točk, pogoj za udeležbo na državnem tekmovanju. Kar 20 dijakov iz vseh štirih letnikov iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je osvojilo bronaste Preglove plakete na šolskem tekmovanju. 13 dijakom pa je uspelo doseči dovolj točk za napredovanje na državno raven, na katerem so dosegli odlične rezultate: 5 zlatih priznanj, in sicer Primož Škafar, Niko Farič, Maja Sever, Katja Vöröš in Matjaž Rantaša in 3 srebrna priznanja Sara Perša, Blaž Gubič in Jaka Godec.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2017 ob 14:50 anonimec gost

      kek

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.