https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni so sedmič Športali s Klinko

Gornja Radgona, 15.06.2017 ob 7:05  

Minulo soboto se je na TŠC Trate v Gornji Radgoni odvil že sedmi dogodek Športaj s Klinko. Gre za že tradicionalno ekstremno športno prireditev v organizaciji Študentsko-mladinskega kluba Klinka. Kljub mračnemu in deževnemu začetku dogodka, pa se je le ta končal s soncem obsijan.

Namen športne sobote je bil, da dan aktivno preživimo v najboljši družbi ljudi in športov, ki nam morda v našem okolju niso na voljo vsakodnevno. Obiskovalcem je bila ponujena enodnevna športna ekstaza, ki jim je ponujala udejstvovanje v turnirjih ali le opazovanje ter spoznavanje športov, ki so jih kasneje lahko tudi brezplačno preizkusili. Celoten obisk prireditve je bil brezplačen, saj v klubu želijo ohraniti dostopnost dogodka čisto vsakemu posamezniku. Na TŠC Trate se je čez celoten potek dogodka zbralo in sprehodilo več kot 3000 obiskovalcev, od tega okrog 350 športnikov, ki so tekmovali v turnirjih. Da pa so bili vsi obiskovalci na tekočem glede dogajanja, sta poskrbela zabavna animatorja Miran Camplin in Primož Dani, člana skupine Dkwaschen Retashy. Za dober ritem čez dan in noč pa je poskrbel DJ Berti.


Turnirski del je bil organiziran za vse obiskovalce, ki so se želeli pomeriti v osmih različnih športih, to so mali nogomet, tenis, odbojka na mivki, tek na izi, skate contest, športno plezanje, nogomet na milnici in streetball Pomurje open turnir. Za turnirje v malem nogometu, tenisu, odbojki na mivki, skate contestu in streetballu je bil razpisan nagradni sklad, ki je obdaril tri najboljše športnike iz vsake izmed disciplin. Zmagovalci turnirja v malem nogometu so bili ekipa GAS BAR , ki so z dobro in prepričljivo igro premagali kar 9 prijavljenih ekip. V odbojki na mivki je slavila ekipa SONČKI, v tenisu Matic Sotler in Iva Gaber, v košarki ekipa 3+1 GRATIS, v skate contestu je zmagovalni pokal odnesel Borut Slokan. Najhitrejši tekač je bil Amadej Kerec in tekačica Jerneja Pintarič, na milnici je najboljše odigrala nogomet ekipa HAUŽIJOVI, plezalec dogodka pa je bil Simon Bračič. Turnirji so se pričeli že zjutraj in se odvijali kljub slabemu vremenu, zaključili pa so se zvečer ob barvitem sončnem zahodu.


Ker se aktivisti kluba zavedajo, da nismo vsi ljudje enako tekmovalni in nadobudni v športnih disciplinah, so poskrbeli tudi za obiskovalce, ki so si zaželeli le nekaj sobotne popestritve in dogajanja. Za najbolj ekstremen in adrenalina poln del Športaj s Klinko 2017 so poskrbeli Primož Tanko, Erik Kralj in Jon Šolar z neverjetnim trojnim Dirt jump freestyle showom in dodatno ogreli že tako vročo sobotno popoldne na TŠC Trate. Razburljiva pa je bila tudi tekma ameriškega nogometa med ekipo Storks iz Murske Sobote in Gold Diggers iz Žalca, ki se je tudi pognala v vodstvo.

Čez celoten dan se je tako zvrstilo ogromno dogajanja. Plesno-navijaška skupina Ladies je s svojima nastopoma poskrbela, da našim tekmovalcem ni zmanjkalo motivacije, Andreja Zrnić (Fit z Andrejo, gibanje&prehransko svetovanje) je s Fit intervalkom poskrbela, da smo se dodobra razmigali, MC Lounge Mladinskega centra Gornja Radgona pa da smo se spočili v senci in osvežili z naravnimi sokovi. Paintball arena je znova poskrbela za navdušenje adrenalinskih privržencev, prav tako pa tudi delavnici Street workout in slackline. Letos ste se lahko prvič spoznali z umetnostjo potapljanja, ki jo je predstavljalo potapljaško društvo GAPORA (gasilski potapljači Gornja Radgona). Soboto sta nam več kot popestrila še dva odlična nastopa break dancerjev iz Zeko plesne šole s svetovnim prvakom Alešem Ivanušo na čelu. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše v otroškem kotičku, v katerem so se zabavali ob animatorjih, napihljivem tobogan, trampolinu in delavnici s poiji.


Po podeljenih medaljah, pokalih in priznanjih smo se bližali koncu dnevnega dela dogodka Športaj s Klinko 2017. Pred zaključenim dogajanjem na TŠC Trate pa je za neverjetno energijo in najboljše sklepno dogajanje poskrbel raper Nipke, ki nam je zarapal nekaj njegovih največjih uspešnic in nastop nadaljeval na after party-u v Max cafe v Gornji Radgoni.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli z udeležbo v tekmovanju ali obiskom in z nami pisali sedmo zgodbo največjega ekstremnega športnega dogodka, Športaj s Klinko! Bodi kul, športaj ful!

Projektna ekipa »Športaj s Klinko«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.