https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Mestni svet MOMS: že jeseni družinam prvošolčkov enkratna denarna pomoč

Murska Sobota, 23.06.2017 ob 7:00  

Včeraj so se murskosoboški mestni svetniki sestali na 22. redni seji. Med drugim so sprejeli celostno prometno strategijo in denarno pomoč prvošolčkom.

 

Sprejeli celostno prometno strategijo

Murskosoboški mestni svetniki so najprej potrdili in sprejeli celostno prometno strategijo. Ta bo po besedah Sebastiana Toplaka z mariborske fakultete za gradbeništvo med drugim prinesla  izboljšave na področjih kakovosti zraka, prometne varnosti in zdravja. Predstavljene prometne rešitve dajejo prednost pešcem in kolesarjem.

Enkratna denarna pomoč za prvošolčke

Mestni svetniki so v nadaljevanju seje sprejeli pravilnik o enkratni denarni pomoči prvošolčkom, kar je že na eni od predhodnih sej predlagal mestni svetnik Boštjan Berlak. Tako bodo starši otrok, ki bodo začeli obiskovati osnovno šolo v naslednjem šolskem letu, prejeli malo mnaj kot 134 evrov enkratne denarne pomoči za nakup šolskih potrebščin. Mestna občina Murska Sobota bo v ta namen namenila letno 22.500 evrov.

Znani prejemniki občinskih priznanj

Mestni svetniki so potrdili tudi prejemnike občinskih priznanj za letošnje leto. Plaketo mestne občine letos prejme družina Rajh-Pintarič iz Bakovcev, ki je z ohranjanjem družinske tradicije in poslovne odličnosti prispevala k ugledu mestne občine. Prejemnika letošnje zahvalne listine pa sta Štefan Pavlinjek za dolgoletna prizadevanja in uspehe na področju obrtništva ter hotel Diana, ki letos praznuje 50 let delovanja.

 

Sprejeli in potrdili so še program prodaje finančnega premoženja v lasti soboške občine, predlog sistematizacije delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota za naslednje šolsko leto ter sprejeli sklep o obračunavanju subvencije zasebnemu Waldorfskemu vrtcu. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2017 ob 7:57 gost

      Pomoč vsem je poceni populizem, dobijo jo naj tisti, ki jo potrebujejo. Ja, lokalne volitve se bližajo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2017 ob 8:48 sobočka gost

      brez veze...zdaj je itak že država namenila pomoč nekje 30 eur za nakup šolskih potrebščin prvošolčkom, zakaj rabi še dodatno občina dajati.... boljše bi bilo da bi ta denar namenila šolam v učni sklad in bi dejansko vsi učenci od 1-9 razreda ki resnično potrebujejo pomoč koristili to za nakupe učbenikov, ne pa da se priviligira prvošolčke ker je pač nekemu svetniku to po godu

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2017 ob 9:48 gost

      Gledam fotografije in osebe s toplim, ponavljam, toplim pogledom ne morem najti. Si bil na pogrebu Tič-u?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2017 ob 12:37 gost

      Tovarišici pa sedež postaja hudo, hudo tesen.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.06.2017 ob 18:07 gost

      Doma dedek pa mamca, oča direktor, mama višja medic. sestra- prvošolec pa dobi 134 UER! Kdo je našim otrokom dajal, ko ni bilo ne dedeka, ne mamce, mama brezposelna, oče na minimalcu. Jebemti populizem, banda, drugo ne delate kot lastne promocije, da vas narod ponovno izvoli, prostaki jedni!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.