https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Dvorcu Rakičan o izzivih in težavah sodobne družbe

Rakičan, 04.07.2017 ob 7:00  

V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan od ponedeljka 3. julija do srede 5. julija 2017 potekala V. Mednarodno znanstvena konferenca »Izzivi in težave sodobne družbe«, na kateri se predstavljajo domači in tuji strokovnjaki s svojimi predlogi in primeri dobre prakse s področij družine, nasilja, novodobnih odvisnosti, vzgoje in izobraževanja ter področja krepitve zmogljivosti.

Na včerajšnji tiskovni konferenci so konferenco predstavili: mag. Andrej Del Fabro, generalni direktor direktorata za družino, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Nataša Sorko, članica organizacijskega odbora konference in dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorec Rakičan.

Mednarodna znanstvena konferenca je namenjena vsem, ki so zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij, kot tudi ostali zainteresirani strokovni javnosti. Letos imajo 90 strokovnih in 19 znanstvenih prispevkov, je povedal dr. Robert Celec. 

Na konferenci sodeluje s 111 prispevki 125 avtorjev, ki prihajajo iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Romunije, Avstrije in Madžarske.

Nataša Sorko je poudarila, da so konference, ki se vrstijo iz leta v leto, med sabo zelo povezane, če govorimo o družini, nasilju, novodobni odvisnosti, vzgoji in izobraževanju ter krepitvi zmogljivosti. V življenju je namreč boljše govoriti o izzivih, kot o težavah. Potreben je celostni pristop. Konferenca je odlična priložnost za izmenjavo dobre prakse, je povedala Sorkova. Mag. Andrej Del Fabro je povedal, da je položaj slovenskih otrok v primerjavi s tujimi dober.

Več o konferenci najdete tukaj.

Center za družine Murska Sobota

Po zaključku tiskovne konference je sledil ogled Centra za družine Murska Sobota, ki deluje od 1. maja 2017, v Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan. V centru se izvajajo kakovostne izobraževalne in praktične delavnice, namenjene staršem in vzgoji, razni tematski družinski dogodki s pestrim počitniškim programom.

Celotni program centra je na voljo uporabnikom brezplačno in to preko celotnega koledarskega leta. Center je odprt od ponedeljka do petka v popoldanskem času med 15.00 in 20.00, ob sobotah pa med 8.00 in 15.00 uro.

Center ponuja: neformalno druženje v urejenem prostoru in prenos primerov dobrih praks, izobraževalne in praktične delavnice, izvajanje počitniških aktivnosti za otroke, izvajanje tematskih piknikov za družine, medgeneracijske delavnice, ustvarjalnih delavnic in vrsto drugega.

Program centra sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Finančno pa program podpirajo tudi Mestna občina Murska Sobota ter občine, Beltinci, Gornja Radgona in Moravske Toplice.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.