https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Splošna matura - pet zlatih maturantov v Pomurju

10.7.2017  

Pred nami so težko pričakovani rezultati splošne mature 2017. Od 224 dijakov je bilo uspešnih 219, pet dijakov je bilo zlatih.


Tudi letošnja 51. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 107 dijakov gimnazijskega programa, vsi so maturo uspešno opravili. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,00. K maturi je pristopilo tudi 8 dijakinj maturitetnega tečaja, uspešne so bile 4 kandidatke ali 50,0 %. Dve maturantki in en maturant programa splošna gimnazija so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da sta postali zlati maturantki oz. zlati maturant.

Zlate maturantke in zlati maturant 2017 so: Rantaša Matjaž (Radenci), Rotar Eva (Turnišče), Vöröš Katja (Beltinci).

Foto: Arhiv Pomurec.com

Na Gimnaziji Murska Sobota je k splošni maturi na spomladanskem roku pristopilo 81 dijakov gimnazijskega programa. Maturo je uspešno opravilo 79 dijakov, kar je 98-odstotna uspešnost. Dva maturanta sta dosegla prag 30 točk in več ter postala zlata maturanta: Luka Ternar s 33 točkami in Nina Jakoša s 31 točkami.

Nuša Lukinovič in Žan Vrhovski sta dosegla 29 točk, Vanja Vidmar pa 28 točk. Trije dijaki so dosegli 27 točk, in sicer Patricija Kranjec, Saša Šarkanj in Maja Šebjanič. Kar 25 dijakov pa je doseglo prag 23 točk.

Na Srednji ekonomski šoli Murska Sobotaje k opravljanju izpitov splošne mature oziroma dodatnega 5. predmeta splošne mature prvič pristopilo 24 kandidatov. 22 dijakov je bilo uspešnih (92%). Po rezultatih so izstopali pri ekonomiji, angleščini, matematiki in nemščini.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je k spomladanskemu roku splošne mature pristopilo 12 dijakov. Maturo je uspešno opravilo 11 dijakov, dva dijaka sta dosegla 27 točk.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. krt
      10.07.2017 ob 13:49 krt

      Čüdno ka še država od teh ne zaračunava dohodnine samo za to ker so Slovenci

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2017 ob 1:07 Karči gost

      krt - ideja ni slaba!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.