https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Gledališče in ples povezala mlade iz Murske Sobote in Ingolstadta

Murska Sobota, 19.7.2017  

Mestna občina Murska Sobota je letos že šestič sodelovala v  mednarodnem gledališko-plesnem projektu, ki ga organizirajo v našem pobratenem mestu Ingolstadt. Dobre tri tedne so se mladi učili in družili v Ingolstadtu, zadnji teden pa so preživeli v Murski Soboti, kjer so v soboto, 15. julija v sklopu praznovanja občinskega praznika nastopili tudi v Gledališču Park.


V letošnji predstavi, ki je nosila naslov HOTSPOT sta sodelovala dva dijaka iz Gimnazije Murska Sobota in en dijak iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Predstava, v kateri so naši dijaki nastopili skupaj z mladimi iz ingolstadtskih šol ter vrstniki iz pobratenih mest Ingolstadta (madžarskega Györa, italijanske Cararre, srbskega Kragujevca in poljskega mesta Opole)  kot del gledališkega ansambla, je temeljila predvsem na gibanju, ritmu in plesu.

Predstava HOTSPOT je obravnavala mladinske teme: vrhunski šport, generacijo pametnih telefonov in mobing. Na odru je v gibno-plesni predstavi 70 mladih nazorno tematiziralo, kako mladi včasih pretiravajo v želji po doseganju vrhunskih športnih rezultatov in se pogosto poslužujejo tudi nepoštenih metod. Naslednja tema je bila življenje v času sodobne komunikacijske tehnologije, ki mlade postopoma spreminja v odvisne »mobi-zombije«. Sledila je še ena aktualna tema: izključevanje in mobing med vrstniki, zaradi drugačnosti, ki je žal tudi zelo pogost pojav med mladimi.

Projekt, kjer vsako leto sodelujejo mladi iz različnih socialnih okolij, različnih narodov in kultur, iz različnih šol ter mladi s posebnimi potrebami je zasnovan na integraciji in zato izredno pomemben za mlade. S svojim nastopom so mladi namreč sami opozorili na to, da so sami prihodnost in da si jo želijo drug z drugim v roki.

Mladi iz Ingolstadta in njegovih partnerskih mest so poleg predstave, ki so jo uprizorili v Murski Soboti del svojega prostega časa izkoristili tudi za obisk drugih krajev v Pomurju, med drugim so obiskali Otok ljubezni v Ižakovcih, se povzpeli na stolp Vinarium v Lendavi, se kopali v Moravskih Toplicah ter se odpravili na enodnevni izlet v Ljubljano.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.