https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Skupina Panvita si želi prevzeti Skupino Žito

Murska Sobota, 15.04.2011 ob 10:44  

Danes se izteka rok za oddajo ponudb za nakup 50,51 odstotkov navadnih delnic družbe Žito, kot so nam potrdili s Panvite, pa je nezavezujočo ponudbo za prevzem Žita v njihovem imenu oddal Intering Holding. Panvita v Žitu vidi mnoge sinergije, potencial rasti izven meja in večjo moč na trgu.

Skupino Panvito se je v zadnjih dveh tednih povezovalo z možno dokapitalizacijo Pivovarne Laško, kar pa so za naš medij dvakrat zanikali. Ne skrivajo pa, da si želijo širitve znotraj agroživilske stroke in da si želijo prevzeti Skupino Žito. "Drži, da smo zainteresirani za prevzem Žita. Skupini Žito in Panvita sta komplementarni tako v portfelju izdelkov kot v ključnih kompetencah in lahko s takšno povezavo v sicer še vedno razdrobljeni slovenski prehrambeni panogi dosežemo pomembne nabavne, proizvodne in trženjske sinergije. Hkrati pa bi lahko tako obe družbi realizirali svoj potencial rasti izven meja in pridobili večjo moč na trgu," so nam odgovorili s Panvite, ter dodali, da nezavezujočo ponudbo za prevzem Žita oddaja Intering Holding, katerega del so sami.

Žito je največji slovenski ponudnik pekarskih in drugih izdelkov

Žito je krovna družba skupine Žito, ki je največji slovenski ponudnik pekarskih izdelkov, moke in peciv, testenin, zamrznjene hrane, riža, čajev, začimb in konditorstva - bonbonov, čokolade in žvečilnih gumijev. To so torej stvari, ki jih pri Panviti še nimajo in če bi to pridobili, bi obvladovali zelo velik del prehrambene industrije. Od pomembnih živil bi jim manjkala samo še mlekarska proizvodnja.

Odprodaja ga država in skupina KD


Kapitalska družba, Slovenska odškodninska družba in družbe KD, lastnice skupaj 50,51 odstotka navadnih delnic družbe Žito, so 11. marca letos v objavili vabilo k dajanju ponudb za nakup delnic tega največjega slovenskega ponudnika pekarskih in drugih izdelkov. Predmet prodaje je bil 179.696 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic družbe Žito, za katere so želeli do danes, 15. aprila, pridobiti nezavezujoče ponudbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.