https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kmetje za zemljo na Hrvaškem ne bodo dobili subvencij

23.08.2017 ob 11:00  

S posledicami arbitražnega sporazuma v kmetijstvu so se seznanili na območnem odboru Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota.


Del kmetijskih zemljišč na Hrvaškem imajo kmetje v obmejnem območju v lendavski občini, občinah Razkrižje in Ljutomer. Del teh zemljišč na desnem bregu Mure je bil del naših katastrskih občin, npr. na Hotizi. V preteklosti so kmetje uveljavljali pravico do neposrednih plačil in druge pravice v Sloveniji ter tudi dobivali plačila, saj je takrat veljalo prehodno obdobje. Z arbitražnim sporazumom pa te pravice ne bo več mogoče uveljaviti v Sloveniji.

Branko Ravnik, direktor zborničnega urada, ki je bil tudi državni sekretar na kmetijskem ministrstvu, je povedal, da v naslednjem letu naši kmetje več ne bodo mogli uveljavljati pravice do neposrednih in drugih plačil za zemljišča v drugi državi – konkretno na Hrvaškem, saj naj bi ta po evropskem pravnem redu našim kmetom morala priznati to pravico in jim izplačati subvencije, poroča Pomurje.si. Za ta zemljišča bodo morali vlagati zahtevke za plačila v sosednji Hrvaški.

Glede na to, da Hrvaška ne priznava arbitražnega sporazuma in ga očitno v šestih mesecih ne bo implementirala, je vprašanje, ali se bo do teh izplačil sploh prišlo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2017 ob 14:09 Nesposobni uradniki gost

      že se je začalo, pa kak so obečavali ka do meli prizadeti vse pravice kak do zdaj, pokvarjeni uradniki pa glavno ka vličejo dobre plače.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2017 ob 12:36 STANKO gost

        SMRDLJIVCI SMRDLJIVI...KAZALI STE SE PRVE DNI PO RAZSODBI,,SEDAJ PRIDITE ,DA VAS ZAORJEJO V ZEMLJO,ALI PA ŠE BOLJE ,DA VAS VRŽEJO V MURO ,PA ,DA VAS ODNESE IN DA VAS NIHČE NE NAJDE.....

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2017 ob 15:23 gost

      Arbitražni sporazum je za SLO prava polomija.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2017 ob 16:21 arbitraža gost

        žal prepozno , naslednja vlada nam bo še komaj povedala koliko nas dejansko arbitraža stane , po tem nas bo pa pričela boleti glava !?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2017 ob 17:24 gost

      EVROPA JE DRŽAVNO MEJO DOLOČILA, od sedaj boli njih kurac za Slovenijo in Hrvaško. Kot so naprej povedali v EU,NAJ SI SAMI Z HRVATAMI SPOR UREDIMO. Hrvatska meje ne priznava, tako, da se bo to vprašanje reševalo 3015 leta, ko bomo na onem svetu.Kmetje dragi slovenski, VI PA KAR VERJEMITE ANEKDOTAM NAŠE NULA VLADE (pazite, bliža se volilno leto) IN TA VAS NAJ KAR PELJE ŽEJNE PREKO MURE. Država ni sposobna urediti žledoloma in izplačati škod pozebe in drugih vremenskih nevšečnosti za nekaj let nazaj, NE PA DA BI VAM OB OBMEJNEM PASU POMAGALA, sedaj ko vas je prodala. TO SO ILUZIJE , V KATERE NE VERJAME NITI DRŽAVNI VRH SAM, ne pa da bi verjeli vi, ki ste na žalot pristali na drugi strani. Zato je tudi mogoče dobro, d hRVAŠKA NIČ NE PRIZNA in še naprej ostanete pod Slovenijo na drugi strani Alp. Amen.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.