https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Domanjševcih tudi letos kuhali gorički bograč

Domanjševci, 01.09.2017 ob 8:30  

V Domanjševcih so tudi letos pripravili tradicionalno tekmovanje v kuhanju goričkega bograča, ki je tokrat potekalo že desetič.

Tekmovale so ekipe iz vasi v Občini Šalovci ter povabljene oziroma prijavljene ekipe. Ekipe so bile sestavljene iz treh članov. Vse ekipe so kuhale bograč v podobnih 10–15 litrskih kotlih. Kurilo se je na drva. Za tekmovanje se je kuhalo 5–8 litrov bograča.

Tekmovanje je spremljala komisija in ocenila bograče ter izbrala najboljše. Ocenjeval se je okus, barva, oblika ter način priprave.

Avtor: Klaudia Abraham

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2017 ob 9:43 bograč gost

      bograč je bograč; nemre biti gorički, markovski, ciganski itd. bograč je bograč.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2017 ob 18:18 kuhar gost

      Bograč je madžarska hrana, madžarska beseda, madžarski pojem, madžarska dediščina v Prekmurju, na Goričkem, v Domanjševcih in v Lendavi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.