https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaključuje se dobrodelna akcija #podarizvezek

31.08.2017 ob 8:30  

V tem tednu se zaključuje poletna dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek, ki jo je na pobudo Zavoda za pomoč dijakom ranljivih socialnih skupin in Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src koordinirala Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja.


Zbirne točke po celem Pomurju

Zbiranje šolskih potrebščin je potekalo na 27 zbirnih točkah (objavljene na spletni strani www.lrf-pomurje.si), med drugim tudi v BTC City Ljubljana, na sejmu AGRA in Jenamena festu. Zbrane šolske potrebščine bodo organizatorji do konca tega tedna vsem otrokom s pomočjo prostovoljcev osebno razdelili pomoč.

Kljub številnim dobrodelnim akcijam, veliko otrok s praznimi šolskimi torbami

Kljub številnim akcijam s podobno vsebino, še vedno obstajajo otroci, ki so ostali s praznimi šolskimi torbami ali celo brez njih. Samo v zadnjem mesecu je na humanitarno društvo Pomagajmo odprtih src, ki je pripravljajo seznam otrok, prispelo več kot 100 prošenj. Šolskih potrebščin, zbranih na zbirnih točkah zadostuje nekje za 60 otrok, še vsaj 40 jih čaka na pomoč. Največ prošenj za pomoč je prišlo iz Goričkega in Lendavskega konca.

Akcijo finančno podprlo le nekaj podjetij

Akciji se je odzvalo le nekaj podjetij, med drugim Megras d.o.o., Arcont, Pomurske lekarne, Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje ter Hofer, Mladinska knjiga pa je podarila 100 zvezkov in Mohorjeva družba 20 pravljic za otroke.

Ljudje nezaupljivi do finančnih nakazil

Kljub temu, da so posamezniki lahko donirali tudi finančna sredstva na račun Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src, se za to možnost ni odločil nihče. Organizatorji akcije napovedujejo, da bodo drugo leto omogočili sms donacije, saj finančna sredstva omogočajo nakup točno določenih šolskih potrebščin, posebej tistih, ki se jih v fizični obliki zbere manj (npr. letos je bilo zbranih premajhno brezčrtnih in karo zvezkov, plastelina, voščenk, šolskih torb, peresnic, šestil idr.), posebej velike potrebe pa so tudi po delovnih zvezkih.

Za konec solidarnostna otroška predstava Medvedja simfonija

Akciji se pridružuje tudi Ambasada Štefana Kovača Marka, Društvo Prijlika in Zavod za turizem in kulturo Beltinci, ki bodo v okviru svoje tradicionalne zbirne akcije letos organizirali solidarnostno otroško predstavo Medvedja simfonija v sodelovanju s KUKUC gledališčem, 31.8.2017 ob 18. uri v Kulturnem domu Beltinci. Vstop na predstavo je prost, namesto vstopnice želijo, da vsak obiskovalec prinese kakšen zvezek, barvico, svinčnik, ipd. Zbrane šolske potrebščine bodo podarjene otrokom, ki še čakajo na seznamu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Podpora medijev in posameznikov velika, slab odziv občin, knjižnic, centrov za socialno delo in nevladnih organizacij

Kljub uspešno izpeljani akciji, katero so podprli predvsem posamezniki in mediji, pa so organizatorji izpostavili slab odziv s strani pomurskih občin (zgolj Občina Puconci je omogočila zbirno mesto), knjižnic in centrov za socialno delo, s strani katerih ni bilo nobenega odziva. Prav tako so pričakovali več podpore s strani lokalnih društev, ki so poleti organizirale številne dogodke in bi jih lahko združili z dobrodelnostjo, tako kot so to storili v okviru Jenamena festa v Črenšovcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.