https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Staršem prvošolčkov iz Murske Sobote enkratna denarna pomoč

Murska Sobota, 31.08.2017 ob 11:30  

Starši oziroma zakoniti zastopniki otrok, ki bodo s 1. septembrom prvič sedli v šolske klopi in ki prihajajo iz območja občine Murska Sobota, bodo v letošnjem šolskem letu deležni enkratne denarne pomoči za nakup šolskih potrebščin. Ta bo znašala malo manj kot 134 evrov.

 

Starši oziroma zakoniti zastopniki prvošolčkov morajo oddati posebno vlogo, ki jo dobijo v vložišču Mestne občine Murska Sobota ali na spletni strani Mestne občine Murska Sobota.

Foto: arhiv pomurec.com

Enkratno denarno pomoč lahko uveljavljajo od 1.9.2017 do 1.12.2017. Upravičenci bodo morali v roku 180 dni od prejema odločbe na Mestno občino Murska Sobota predložiti dokazila (račun ali druge enakovredne listine ter dokazila o plačilu, ki se glasijo na upravičenca) o nakupu šolskih potrebščin.

Murskosoboška občina bo v letošnjem letu v ta namen namenila 22.500 evrov. Glede na število prvošolcev v šolskem letu  2017/2018 - 168, bo vsak prejel slabih 134 evrov. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.