https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slavičev večer postregel s tematiko Prepovedano

Križevci pri Ljutomeru, 07.09.2017 ob 11:50  

V sredo, 6. septembra, se je v okviru občinskega praznika občine Križevci odvijal Slavičev večer s podnaslovom Prepovedano, kjer so se v gledališki predstavi predstavili številni prleški talenti.

Letošnji Slavičev večer je postregel s tematiko "PREPOVEDANO". Kaj vse je prepovedano oz. kakšne zapovedi in prepovedi si dajemo sami oz. nam jih postavlja kdo drug. Včasih so te logične in razumske, spet drugič popolnoma nesmiselne.

Gost letošnjega tradicionalnega Slavičevega večera, ki poteka v sklopu prireditev občinskega praznika občine Križevci, je bil profesor zgodovine Franci Čuš. Med drugim je izpostavil narodno zavest, ki jo je imel dr. Slavič, da se je boril za Slovence in da je prav on zaslužen, da tudi Prekmurje danes spada pod slovenski teritorij. Govornik je bil mnenja, da je dr. Slavič premalokrat omenjen kot velika osebnost, saj se nikjer po njem ne imenuje nobena ulica, niti mu v Prekmurju ni bil postavljen kakšen doprsni kip.

V sklopu prireditve pod okriljem Kulturnega društva Križevci, se je predstavila tudi mlada virtuozinja na violini Živa Jurič, ki dosega izvrstne rezultate na glasbenem področju.

Nastopille so tudi članice mladinskega pevskega zbora LA TI DO ter Mojca Prejac. Za nekaj humorja na odru so poskrbeli Marko Kočar, Manica Sušec in Rajko Veršič.

Več fotografij v spodnji galeriji …


Vir: mojaobcina.si/krizevci

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.