https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bogojini slavnostno ob 21. občinskem prazniku Občine Moravske Toplice

Bogojina, 11.09.2017 ob 13:00  

V soboto, 9. septembra 2017, je Občina Moravske Toplice v Bogojini pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ob praznovanju 21. občinskega praznika. 

Pri Vaško-gasilskem domu v Bogojini so pred prireditvijo predali namenu največje investicije v Občini Moravske Toplice. To so pločnik z javno razsvetljavo in sanacijo ceste, katere vrednost investicije je znašala 240.000 evrov. Rekonstrukcija ceste v Bogojini je stala 210.000 evrov in obnova vodovodnega omrežja v osrednjem delu Bogojine pa je znašala 156.000 evrov.  

Svečana seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice z osrednjo prireditvijo se je odvijala na ŠRC Bogojina, na kateri so podelili občinska priznanja in nagrade. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač. Častni občan Občine Moravske Toplice je postal Štefan Jančarič iz Noršincev zaradi dolgoletnega in zavzetega dela na področju gasilstva ter zaščite in reševanja.

Veliko zahvalno listino je prejel Jože Trajber iz Martjancev za dolgoletno delo na področju prostovoljstva, zdravstvene vzgoje in pri dejavnostih Rdečega križa Slovenije. Priznanja Občine Moravske Toplice so prejeli: Tihomir Kržanko iz Fokovcev za zgledno organizacijsko delo v lokalni skupnosti in delo na kulturnem področju, Stanislav Raj iz Bogojine za izjemno obsežno prostovoljno delo in nesebično pomoč pri delu krajevnih društev ter Turistično društvo Martin Martjanci za prizadevno 15-letno delo na področju družbenega povezovanja in medsebojnega sodelovanja.  

Podelili so tudi priznanja v sklopu projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna" za najbolj urejeno naselje v občini. Po ocenah komisije, ki jo je imenoval župan, so najbolj urejeno naselje Moravske Toplice, sledijo Martjanci in Tešanovci. Pohvalo in bon v vrednosti 50 evrov pa so prejeli zlati maturanti iz Občine Moravske Toplice: Nina Jakoša iz Čikečke vasi, Miha Bernjak iz Ivancev in Žan Sabotin iz Moravskih Toplic.

V bogatem kulturnem programu so sodelovali: Prekmurska godba Bakovci, otroci vrtca Bogojina, učenci OŠ Bogojina ter Folklorna skupina KUD Jožef Košič Bogojina. Po prireditvi je sledila pogostitev in druženje z glasbeno skupino Tropik.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.