https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prihodnji teden se v Murski Soboti začenja prenova mestnega središča

Murska Sobota, 14.09.2017 ob 8:00  

V sredo, 13. septembra, je župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek skupaj s predstavnico avtorjev zmagovalne natečajne rešitve Darjo Matjašec, predstavil načrtovani potek del za izvedbo 1. faze prenove mestnega središča, katere vrednost je 470.000 evrov. Območje med občinsko stavbo in Trgom zmage, ki predstavlja del zgodovinske osi Soboški grad-Evangeličanska cerkev, bodo preuredili. Izvajalec del, murskosoboški Pomgrad, bo z gradbenimi deli začel prihodnji teden in jih končal do konec oktobra oz. začetka novembra letošnjega leta. 

Načrtovana prenova mestnega središča se bo začela prihodnji teden, njen cilj pa je vrnitev življenja v najožje mestno jedro Murske Sobote. V prvi fazi bo urejen nov Trubarjev drevored, sicer pa celovita prenova obsega novo ureditev najpomembnejše mestne površine – južnega dela Slovenske ulice s Trgom zmage. Nov Trubarjev drevored bo tako povezal zgodovinsko os med mestnim gradom in evangeličansko cerkvijo, s tem bo grajski park povezal z najožjim mestnim središčem v srce mesta.

Ploščad bo od Slovenske in Kardoševe ulice ločena s konfini in za funkcioniranje ploščadi tudi s potopnimi količki. Ne bo pa več prevozna in na njej ne bo parkirišč.

Prva faza prenove bo znašala 470.000 evrov in bo sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj. 20 % sredstev bo zagotovila Mestna občina Murska Sobota, 80 % pa bo zagotovljenih iz evropskih fondov. 

Ko bodo zaključili s prvo fazo projekta, bodo začeli postavljati paviljon Expo ob soboški kamešnici. Z obnovo mestnega središča, med Slovensko ulico in Trgom zmage, bodo nadaljevali marca prihodnje leto.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je povedal, da želijo s prenovo vrniti življenje v mestno središče, da prostor med Slovensko ulico, Trgom zmage in grajskim parkom v zavesti in življenju Murske Sobote resnično postane srce mesta. Ploščat bo tako namenjena pešcem, kolesrje, mamicam, občankam in občanom, turistom.

Darja Matjašec je povedala, da želijo dati večjo vlogo pešcem in kolesarjem. Pešce želijo vrniti v mesto. Prenovo središča bodo spremljale postavitev sodobne urbane opreme, ureditev novih zelenih površin z zasaditvijo dreves in posodobitev komunalne infrastrukture.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.