https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Novi logistični center ob 25-letnici murskosoboškega podjetja GMT

Murska Sobota, 16.09.2017 ob 10:00  

Skupina GMT, ki je lani ustvarila 80 milijonov evrov prihodkov, je na včerajšnji tiskovni konferenci, ob 25-letnici tega murskosoboškega podjetja predstavila doseženo v preteklem obdobju, cilje za prihodnost in novo pridobljeni logistični center skupine v Murski Soboti. 

Skupina GMT je vodilni slovenski dobavitelj avtodelov in maziv za osebna in lahka tovorna vozila. V njej je v nekaj več kot 54 enotah zaposlenih več kot 300 ljudi. Skupina združuje podjetja GMT, ADEL, ANET in podjetja SEC LUBES v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Bolgariji in prav to je narekovalo organizacijsko prestrukturiranje, z željo po centraliziranem in stroškovno učinkovitem izvajanju določenih poslovnih funkcij. Z investicijo, vredno 8 mio evrov v Logistični center skupine GMT, si želijo ustvariti pogoje za izpolnitev ciljev za prihodnost.

"Promet skupine želimo povečati in preseči magično mejo 100 mio evrov konsolidiranih prihodkov. Želimo si, seveda s podporo naših dobaviteljev, aktivne prodajne prodore na trge Avstrije in Madžarske in še naprej stabilno in dobičkonosno poslovati", je povedal Tomaž Gider prokurist podjetja GMT.

Zaključena investicija Logističnega centra pa ni zadnja, ki v tem trenutku poteka. Skupina GMT se je v preteklem letu lotila tudi digitalizacije svojega poslovanja. Zavedajo se namreč, da se morajo aktivno vključiti v informatizacijo poslovnih procesov. "Skupina GMT je in bo še veliko bolj tudi v prihodnosti, globalni trgovec z rezervnimi deli, dodatno opremo in mazivi za motorna vozila", je dodal Gider.

Objekt, ki ga bodo danes uradno predali svojemu namenu, je predstavljal velik izziv. Slabo leto analiz, preračunavanj realnih potreb in potreb v prihajajočih obdobjih, so rezultirale idejno zasnovo logističnega centra.

Projekta so se lotili z največjo mero odgovornosti in z željo, da ustvarijo objekt, ki bo zgrajen po najvišjih standardih tako z vidika okoljskih zahtev, tehnologije in energetske učinkoviti izrabe naravnih danosti.

V obdobju gradnje so izvajalci del: vgradili 2500 kub. m. betona, položili 27.000 m cevi za talno ogrevanje, postavili 53 šleperjev kovinskih regalov in polic ter izvedli 10.000 kv. m. strehe.

"Z izgradnjo logističnega centra smo nivo skladiščnega poslovanja postavili zelo visoko, kar nam priznavajo tudi partnerji iz tujine. Za marsikoga je to referenčni objekt in vzorčen primer usklajenosti potreb, stroškovne učinkovitosti in tehnologije delovanja v naši branži", je povedal Stanko Prelec, vodja logistike skupine GMT.

Zaradi vizije so se odločili, da osvežijo celostno grafično podobo podjetja GMT. Logo GMT so po približno 10 letih osvežili. Barva ostaja enaka, tudi vse ostale blagovne znamke ADEL, ANET, SEC LUBES ostajajo. "Nov logo skupine GMT omogoča, da še vedno lahko kakšno družbo dodamo in več kot prepričan sem, da se bo glede na naš razvoj kar hitro pripetilo" je povedal Matej Žinkovič, vodja marketinga skupine GMT.

Uradne otvoritve se bo med drugim udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Glavnina obeležitve 25-letnice podjetja GMT je potekala včeraj in se bo nadaljevala danes z uradno otvoritvijo. Praznovanje 25 letnice so poimenovali kar po prekmursko » Fse najboukše«  saj program vključili kjer se je le dalo same lokalne ponudnike.

Včerajšnji dan je bil namenjen druženju z več kot 200 različnimi dobavitelji, proizvajalci in pomembnimi igralci na trgu after marketa v avto industriji. Danes poteka glavni dogodek, ki je namenjen zaposlenim, kateri so povabljeni skupaj z družinami. V podjetju namreč želijo, da tudi družine spoznajo, kje delajo njihovi starši ter partnerji. V pestrem animacijskem programu bodo nastopili: Rok Bagoroš, Luka Marko Grošelj ter Dunking Devilsi. Za pogostitev okrog 2500 ljudi bo poskrbela Hiša kulinarike Jezeršek, za zabavo pa Lidija Bačič ter Mambo Kingsi.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.