https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Krkine nagrade v roke pomurskih dijakinj

22.09.2017 ob 10:00  

Letos so med prejemniki Krkinih priznanj za srednješolske raziskovalne naloge tudi dijakinje iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in iz Gimnazije Murska Sobota.


Krka že 47 let, s Krkinimi nagradami mlade spodbuja k ustvarjalnemu in raziskovalnemu delu. "Vizija Krkinih nagrad je spodbujanje mladostne zagnanosti in stremljenje k odličnosti v raziskovalnem delu, s čimer tlakujejo pot novim spoznanjem, ki bodo prispevala k novim izdelkom in storitvam prihajajočih generacij," so zapisali pri Krki.

Na letošnji razpis se je odzvalo 58 dijakov iz dvanajstih slovenskih gimnazij in srednjih strokovnih šol, ki so prijavili 29 raziskovalnih nalog, kjer je bilo posebej pomembno, da so naloge vključevale eksperimentalno delo. Letos je Krkino nagrado prejelo 13 nalog oz. 28 dijakov. Za spodbudo k nadaljevanju raziskovalnega dela pa je 30 dijakov za svoje naloge (16) prejelo Krkina priznanja.

Prejemniki Krkinih priznanj za srednješolske raziskovalne naloge:
- Eva Pintarič, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, mentorica: Marija Meznarič
- Katja Vöröš, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, mentorji: Mateja Godec, Maja Leitgeb, Katja Vasić
- Eva Šantić Zadravec in Maja Sever, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, mentorici: Marija Meznarič in Nina Žuman
- Nastja in Ines Bejek, Gimnazija Murska Sobota, mentorici: Anita Klančar in Alenka Jelen
- Klara Dragović in Jure Martinuzzi, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, mentorica: Nina Žuman
- Staša Poštrak, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, mentorici: Mateja Godec in Tanja Bagar

Foto: GMS

Krkine nagrade sta na slovesnosti podelila predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik Častnega odbora Krkinih nagrad Jože Colarič in dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave, direktor Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.