https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gledališču Park potekala slavnostna akademija ob 60-letnici rokometa v Pomurju

Murska Sobota, 30.09.2017 ob 11:00  

V petek, 29. septembra, je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala slavnostna akademija ob 60-letnici rokometa v Pomurju.


Nekaj deset mladih fantov iz Pomurja je natanko pred šestdesetimi leti začelo novo zgodbo, ki jo imenujemo rokomet. Odigrali so namreč prvo pomursko rokometno prvenstvo. Rokometni klub Pomurje, kot eden od predstavnikov pomurskega rokometa se zaveda pomembnosti obeležitve tako pomembne obletnice in zato so včeraj priredili slavnostno akademijo ob 60-letnici rokometa v Pomurju.

Zbrane je slavnostno nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki je povedal, da je tudi sam včasih igral rokomet, bil je vratar. Spregovorila sta tudi generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijič ter predsednik Rokometnega kluba Pomurje Andrej Gomboši.

V kulturnem programu je Lina Fefer recitirala – Daleč od Jožeta Igorja Olaja. S pesmijo Tü san pa in Moja Sobota je nastopila tudi skupina Doroja, ki jo sestavljajo Dorina Gujt, Romi Kovačič in Janez Žekš.

Ob 60-letnici rokometa v Pomurju so podelili nagrade za življenjsko delo, ki so jo prejeli: Stane Kovačič, Ludvik Števančec – Ajca, Martin Hajdinjak in Franc Kous.

Zahvale za požrtvovalno delo v rokometu pa so prejeli: Ludvik Janža, Jože Vugrinec, Vito Sapač, Franc Klemenčič, Božo Kuharič, Franc Fujs, Janko Rožman, Štefan Avguštin, Janez Mataj, Amalija (Kuhar) Pučko, Silva (Zadravec) Kocbek, Marija (Vrdoljak) Fidej, Olga (Klemenčič) Kous, Janez Peterka – Muc, Jože Benko, Brane Klun, Bojan Kozelj in Branko Bedekovič

Po podelitvi priznanj je sledila okrogla miza na kateri so sodelovali: Ludvik Števančec, Stane Kovačič, Amalija Pučko, Vito Sapač, Bojan Kozelj, Štefan Buzeti in Nataša Vugrinec. Nekdanji rokometašici in rokometaši so obujali spomine na čase, ko so še sami igrali rokomet in s tem pisali zgodovino pomurskega rokometa.

Rokometni klub Pomurje je ob okroglem jubileju izdal knjigo, ki jo najdete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.