https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru obrali grozdje s potomke najstarejše trte na svetu

Ljutomer, 02.10.2017 ob 9:00  

V petek, 29. septembra 2017, je bilo v atriju Mestne hiše v Ljutomeru znova slovesno.

Na tradicionalni prireditvi Prleška brotva, ki jo že vrsto let skupaj pripravljata Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina – klub vinskih kraljic Ljutomera, je mestni viničar in skrbnik potomke najstarejše trte na svetu Mihael Kuhar pobral letošnjo letino.

Dobri dve desetletji imajo v Ljutomeru posajeno modro kavčino ali žametno črnino, ki je potoma Stare trte z mariborskega letna, na tokratni Prleški brotvi pa so odkrili napisno tablo, na kateri so vsem, ki obiščejo atrij Mestne hiše v Ljutomeru in si ogledajo trto, zapisani podatki o tej trti.

 

Vir: olgakarba.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2017 ob 23:15 lotmerk mesto starodavnoo gost

      Olgica in njeni oprode. Drugo leto bo nov župan imel trgatev te mestne trte. Razen, če bo Olgica tik pred volitvami še nezrelo obrala. Nekaj jih na bratvi fali. Kje so podžupani? Očitno jim grozdje ne diši ampak pozneje, ko je že ves proces mimo. Ljudstva pa se je trlo na tej tej veliki prireditvi in jih je večina ostala na glavnem trgu, ker vsi niso mogli v dvorišče mestne hiše zaradi hude gužve. Vsi ti turisti ki so prišli na to trgatev so veliko prispevali za lotmerško gospodarstvo in turizem.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2017 ob 16:45 lotmerk gost

      Kje je možno dobiti podatek, koliko je podžupan zaslužil, kot podizvajalec na projektih, ki jih finanira občina? Gre namreč za javni denar in javnost ima pravico izvedeti, kam in koliko denarja se pretaka. Kak pa kaj revizija vodovoda sistem C? In revizija vseh projektov.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2017 ob 21:21 lotmerk gost

      To vse vemo, da ni treba razpisa. Vprašanje je bilo, če in na kakšen način pride podžupan do posla. Kako pa kaj tisti, ki bi naj bil že nekaj let na bolniški?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2017 ob 13:26 prlek gost

      On pa se mirno sprehaja po Ljutomeru in preko krajevne skupnosti kot predsednik razvija Juršovko. Ker pa je bolan pa se lahko ukvarja samo z mešanjem zraka in vodi svojo soprogo v nečednih poslih. Ker pa to ni tema z članka pa bom še eno na članek oziroma prisotne na prireditvi. Vsi tisti ki so aktivno sodelovali kot viogradniki vsaka jim čast, ker jim je ta prireditev v ponos in zasluge imajo prav ti. Politika ki pa je prisotna pa izkorišča te pridne kmečke ljudi za svoje figure in jim jemlje ugled, ki so ga z svojim delom in dokazovanji si izborili.Tako da bodo tudi ti pridni kmetje mogli spregledati in začet svojo modrost in delavnost uveljavljat na teh prireditvah.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.