https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Teden iger in druženja s starejšimi iz DOSOR-ja

Radenci, 03.10.2017 ob 12:00  

Otroci iz vrtca Plavček na Tišini so včeraj simbolno prejeli Dosorjevo vetrnico, s katero so odprli teden igranja in medgeneracijskega druženja s stanovalci Dosorja. Med 2. in 6. oktobrom se bodo namreč zvrstile skupne aktivnosti v okviru projekta »Babica me uči šivati gumb« ter bogat kulturni program, ki ga bo  pripravilo 70 otrok iz OŠ Radenci za Dosorjeve stanovalce.

Ob pričetku tedna otrok je tako včeraj, 2. oktobra 2017, v vrtcu Plavček na Tišini potekala simbolna predaja Dosorjeve vetrnice, ki so jo otroci že kar nestrpno čakali. Ob skupnem igranju iger, ki jih poznajo starejši, so otroci izrazili željo, da bi popularna Dosorjeva vetrnica, ki kraljuje poletnemu festivalu nostalgije, prišla tudi do njih. Tako jim je Dosorjev stanovalec Maksimiljan izdelal posebno vetrnico in danes so jo Dosorjevci podarili otrokom ter pripravili pester družabni dan. Stanovalka Brigita jim je podala tudi pesem, ki jo je posvetila pravnuku kot popotnico ob vstopu v osnovno šolo.

V naslednjih dneh se bo zvrstilo še nekaj zanimivih dogodkov skupnega druženja otrok s starejšimi iz Dosorja. V četrtek, 5. oktobra 2017, bo potekala delavnica šivanja z učenci v sklopu projekta »Babica me uči šivati gumb«, v petek pa bo 70 učencev Osnovne šole Radenci pripravilo pester kulturni program za stanovalce Dosorja.

Teden otroka bo tako tudi letos v Radencih in okolici obarvan medgeneracijsko ter s pridihom nostalgije.

Foto: DOSOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.