https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lendavski Varis prejemnik priznanja Vključi.vse

05.10.2017 ob 7:00  

Na nedavnem Managerskem kongresu v Portorožu so podelili priznanje Vključi.vse, ki ga podeljuje Sekcija menedžerk pri Združenju Manager. Za leto 2017 je nagrado prejela družba Varis Lendava, ki se v svoji kadrovski politiki zavzema za uravnoteženost in raznolikost na vodstvenih in drugih položajih.

 

Managerski kongres je osrednji letni dogodek Združenja Manager, ki se ga vsako leto udeleži okoli 300 slovenskih menedžerk in menedžerjev. Sekcija managerk pri Združenju Manager je podelila priznanje Vključi.vse in letos prvič z namenom izpostaviti podjetja s strategijo vključevanja in raznolikosti. Priznanje je lahko prejelo podjetje, z izpolnjenimi naslednjimi pogoji: na vodilnih in vodstvenih mestih ima več kot 1/3 managerk, podjetje ima vsaj 40 zaposlenih, izkazuje odnos do raznolikosti in v zadnjih treh letih izkazuje uspešne poslovne rezultate.

"Družba Varis, d.o.o., ki jo sestavljajo tri hčerinske družbe – Varis Fertigbäder GmbH, Varis-Mont in Varis Top – spada med tri največje proizvajalce gotovih kopalnic na evropskem trgu. Poleg proizvodnje gotovih kopalnic, ki je glavna dejavnost, izdelujejo tudi radiatorje, betonske skate in »pump track« elemente, pri čemer razpolagajo z lastno računalniško krmiljeno betonarno. V 40 letih delovanja so izdelali več kot 90.000 gotovih kopalnic, samo v letu 2016 pa so obseg proizvodnje podvojili. Visoko rast beležijo tudi v letu 2017, saj so letno proizvodnjo povečali za skoraj 13% na 4.000 gotovih kopalnic, s čimer se približujejo viziji postati vodilni proizvajalec gotovih kopalnic v Evropi. Lani so leto zaključili s skoraj 19 milijoni evrov prihodkov, ki so jih v primerjavi z letom pred tem več kot podvojili. Čisti dobiček se je povečal za 66% na skoraj milijonov evrov, dosegli pa so tudi 18% donosnost kapitala", so zapisali pri Združenju Manager.

Foto: FB Združenje Manager

"Družba, ki zaposluje 208 ljudi, vse svoje izdelke izvozi. Najmočneje so prisotni na nemškem trgu, kjer imajo kar 15% tržni delež in sodijo med najbolj prepoznavne dobavitelje gotovih kopalnic. Navzoči so še v Avstriji, Švici, na Hrvaškem, Danskem in Madžarskem, sodelovali pa so že z Rusijo in Indonezijo in nedavno tudi s Švedsko. Njihove gotove kopalnice vgrajujejo najprestižnejše hotelske verige, kot so Sheraton, Hampton by Hilton, Steigenberger", so pri Združenju Manager zapisali v obrazložitvi prznanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.