https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalno srečanje starejših gasilk in gasilcev Gasilske zveze Križevci

22.10.2017 ob 7:05  

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Bučečovci je v petek, 20. oktobra, potekalo tradicionalno srečanje starejših gasilk in gasilcev Gasilske zveze Križevci. Srečanja se je udeležilo 140 oseb, ki so izpolnile starostni pogoj, pri ženskah dopolnjenih 58 let starosti in pri moških 63 let.

Uvodoma je zbrane pozdravil predsednik PGD Bučečovci, Marjan Šijanec. Zbrane je nagovoril predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragotin Rakuša, ki je na kratko opisal delo Gasilske zveze ter dogodke, ki se odvijajo tekom leta. Omenil je, da z iztekom mandata naslednje leto, predaja predsedstvo Gasilske zveze Križevci. Predstavil je tudi novo tajnico Gasilske zveze Križevci. To funkcijo od 2. oktobra letos, opravlja Maja Mertük iz Borecev. V imenu Občine Križevci je zbrane nagovoril podžupan Bogomir Gaberc, ki je pohvalil aktivnosti društev in dobro sodelovanje le teh z občino. Namestnik poveljnika Gasilske zveze Križevci, Miran Ros se je članom in članicam zahvalil za veliko ur prostovoljnega dela, ki ga opravljajo v gasilskih domovih ter so v oporo operativnim članom društev.

Nekaj pesmi iz svojega repertuarja je zapela domačinka Matilda Slavič, za glasbeni program pa je s harmoniko poskrbel Stanko Ilješ.

Foto: Občina Križevci

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.