https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendavski planinci ob svečanem dogodku obeležili 30 let delovanja

Lendava, 22.10.2017 ob 7:00  

Včeraj je Planinsko društvo Lendava obeležilo 30. obletnico delovanja in 50. obletnico Pomurske planinske poti. Pred samo slovesnostjo so se pohodniki večih slovenskih pohodnih društev zbrali pri Vaškem domu v Dolgi vasi in se podali na pohod po goricah do Troice v TUŠ Kocet Lendava.


Prvi predsednik planinskega društva je bil ‎László Ligeti‎, ki je funkcijo opravljal 25 let. V začetku je planinsko društvo štelo 30 članov, ki se je v nadaljnjih letih povečevalo. Povečanje je bilo vidno od leta 2013 in vse do letošnjega leta, ko društvo šteje 150 članov.  Že v letu ustanovitve je bila ustanovljena tudi ekipa markacistov, ki urejajo in označujejo del pomurske planinske poti, poti Svetega Martina, tematske poti Svetega Urbana in še nekatere visokogorske poti.

Kot je povedal Predsednik PD Lendava v pozdravnem nagovoru, je društvo že kmalu po ustanovitvi začelo navezovati stike z drugimi planinskimi društvi, s PD Matica Murska Sobota, PD Mura Murska Sobota, Gornja Radgona in Ljutomer.  Kasneje je sledilo še sodelovanje s PD Bundek iz Murskega Središče, PD z Madžarske in PD Svetilnik iz Nove Gorice. V tridesetih letih je društvo organiziralo čez 700 pohodov, izletov in tur, letos so organizirali že 21. Tradicionalni Miškov pohod. Zbrane je nagovoril tudi Mag.Anton Balažek, župan Občine Lendava, podpredsednik Planinske zveze Slovenije Miro Eržen in Jože Ružič, ki je spregovoril o zgodovini, nastanku in pomembnih dogodkih  pomurske planinske poti.

Ob svečanem dogodku je predsednik PD Lendava Štefan Kozak podelil zahvale društva predsednikom meddruštevenega odbora Pomurja za uspešno sodelovanje. Ob tem dogodku so podelili tudi plakete zaslužnim članom PD Lendava in častne znake PZ Slovenije.

Svečani dogodek so popestrili Pevski zbor PD Lendava in recitatorka Jerica Trojak.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2017 ob 11:14 Marmur gost

      Čestitam ob jubileju in izrekam pohvalo za uspešno delo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2017 ob 11:25 Naci+ gost

      Ob jubileju Planinskega društva Lendava seveda čestitke! Imam pa tudi predlog! Glede na to, ker v Pomurju nimamo planin (jaz jih namreč še nisem videl,jih je pa videl morda kdo drug), ta prave planine pa so gorskem svetu, kamor ne moreš kdajkoli ---- predlagam preimenovanje v Pohodno društvo Lendava. Lendavsko "planinsko" društvo je namreč,kar zadeva pohode,izredno aktivno,zlasti so priljubljeni pohodi po goricah in tudi ob koncu tega tedna so jo mahnili po tej trasi. Domače je - domače!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2017 ob 14:49 ciganjscek gost

      Cestitkeob obletnici in se naprej tako uspesno!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.