https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Občine Cankova javno zavrača vse obtožbe s strani zaposlenih o mobingu

16.11.2017 ob 7:05  

Župan Občine Cankova Drago Vogrinčič zavrača vse lažne obtožbe s strani zaposlenih o mobingu. 

Pismo župana Občine Cankova Draga Vogrinčiča objavljamo v celoti:

"Spodaj podpisani župan Občine Cankova Drago Vogrinčič se zavedam, da sem 24 ur odgovoren občankam in občanom, javnosti in medijem. Iz vsebine zgoraj cit. članka prepoznavam strahovite lažne obtožbe in namigovanja, ki prizadevajo moje človeško dostojanstvo, čast in dobro ime. Gospodu Timoteju Milanovu sem pisno potrdil, da je bil zbor v Gerlincih sklican s strani posameznika nelegalno; ko piše »o uporu«, ki ga ni bilo. Svetnika, ki nosi papirje po medijih ni bilo na slovesnosti uspešnega projekta Turistična-točka v Gerlincih; ker se je skril v katakombe sramu in slabe vesti.

Javnosti in občanom želim pokomentirati vsebino članka; z mirno vestjo pa bom svojo resnico in poštenje potrdil na vseh naslovih in inštitucijah pravne države, ko me bo poklicala na zagovor. Kdaj so »zaposlene v cankovski občinski upravi zaklenile občinsko stavbo in odšle na inšpektorat za delo?« župan sem v sredo 11.10.,(ko delamo 10ur)ob pol sedmih zjutraj odklenil in bil celi dan sam v službi; občanom bil na voljo; mi je pa do poldneva pomagala zaposlena gospa iz Osnovne šole.

V medijih ne mislim reševati uradnih zadev občine; v tem članku so strahovite laži in obtožbe; kar bom ko bo potrebno z pričami potrdil. V karakterno slabost si štejem moje osebne preveč čustvene umirjenosti,(kdaj in kje me je kdo slišal kričati??) nikoli nisem kričal in se neprimerno obnašal do zaposlenih. Nikoli nisem mešal zasebnih zadev; nasprotno občani me opozarjajo, da sem preveč toleranten in da posamezniki to zlorabljajo. Katera od sodelavk upa lažno pričati proti meni; ko pa sem vsaki prošnji za izhode opravljanja osebnih zadev pritrdil; v dobri veri, da se izostanki nadoknadijo.

Zavedam se, da smo v službi občank in občanov; da moramo svoje delo redno in vestno opravljati; zato sem vedno na voljo ljudem; jim pomagam; svetnike in občane sproti pisno in z dokumenti seznanjam o projektih in delovanju občine. Kdo je v zadnjih letih nekajkrat histerično kričal??; župan ne; ali imam pravico zahtevati, da sproti opravljamo svoje delo; da spoštujemo delovni čas. Ali se zaposleni v javni upravi zavedamo, da našim opravljenim dolžnostim sledijo pravice.. Ali smem župan prositi, da med delovnim časom ne moremo opravljati zasebnih zadev?? Ali smem župan pri operaterju preveriti, komu in koliko se telefonira iz službenega telefona med delovnim časom?

Priznavam osebno krivdo, ker želim vsakemu pomagati in ga razumeti; zato sem žrtev tolerance prevelikega razumevanja za »privatne prošnje in izhode«, kar mi občani in svetniki upravičeno očitajo. Hvala Bogu nimam osebnih flustracij; v članku piše, da »bi naj sodelavke potreboval pri pripravi gradiva pred sejami občinskega sveta.« Ali zaposleni na občini, ki so to povedali sploh vedo zakaj so v službi?; v kateri občini pa občinska uprava ne dela po pogodbi o zaposlitvi in delovnih obveznostih.«

Preprosto ne morem verjeti takšnim izjavam; mar se mi v javnem sektorju zavedamo za kakšne mizerne mezde morajo cele dneve delati naši občani in kmetje. V vsebini teh lažnih napadov prepoznavam župan »osebno ogroženost in mobing«. Ko so bile sodelavke soočene, ker so verjamem pismo napisale v afektu, kar je izkoristil svetnik in posredoval naprej, so me seznanile z pisno zahtevo, da se ne objavi. Podpisani župan z mirno vestjo zapisujem, da vse te obtožbe absolutno zavračam in od svojih sodelavcev pričakujem pošteno in dobro sodelovanje; odgovornost in dialog za sprotno opravljanje delovnih obveznosti. Prisegam, da se bom sam prijavil kriminalistom, da operem svojo poštenje.

Potrjujem svojo dolžnost sodelovanja in bom vse lažne obtožbe »storitve kaznivega dejanja in šikaniranja« z vso resnico, pričami in dokumentacijo potrdil nedolžnost. Priznam pa, da boli in povzroča duševne bolečine, ko se me javno obtožuje in blati človeško dostojanstvo in dobro ime. Javno se zahvaljujem občankam in občanom in hvala vsem vam, ki me spoštujete in poznate širom Slovenije in mi sporočate podporo".