https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Biotermah Mala Nedelja odprli glamping naselje Sončna dolina

29.11.2017 ob 10:00  

V Biotermah Mala Nedelja so včeraj odprli novo pridobitev, in sicer glamping naselje Sončna dolina oz. Sun Valley. Naselje zaokroža 22 luksuznih mobilnih hišk ter 11 luksuznih šotorov. Bivalne enote lahko sprejmejo od 2 do 6 oseb.


S ponudbo Glampinga v Biotermah Mala Nedelja želijo svojim gostom ponuditi edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave. Vse namestitvene enote so opremljene z notranjo opremo, ki zagotavlja najvišji nivo kakovosti bivanja. Dodano vrednost kakovosti bivanja nudijo tudi zasebne lesene kadi z geotermalno vodo, ki so nameščene na terasi določenih namestitvenih enot. 

Včerajšnjo otvoritev je obiskal tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki je poudaril, da je turizem eden izmed najpomembnejših strateških sektorjev, ki ustvarja številna nova delovna mesta in pozitivno vpliva na uravnotežen regionalni razvoj. Ob otvoritvi novega glamping naselja Sončna dolina je povedal, da »Slovenija danes pridobiva nov turistični biser v neokrnjeni naravi v osrčju Prlekije«.

Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je »trajnostni razvoj turizma osnovna usmeritev razvoja slovenskega turizma«. Slovenija na tujih trgih pridobiva na prepoznavnosti, k temu pa zagotovo pripomore tudi naziv prve zelene destinacije na svetu, ki ga podeljuje fundacija Green Destinations, je spomnil premier. Slovensko gospodarstvo v zadnjih letih doživlja razcvet, takisto velja za turizem. V letu 2017 opažamo velik porast števila prihodov in nočitev turistov ter pričakujemo rekordno leto slovenskega turizma. V prvih 9-ih mesecih letošnjega leta beležimo 3,8 milijonov prihodov, kar je 14% več kot v enakem obdobju lani in skoraj 10 milijonov nočitev, kar je 12% več kot v lanskoletnih devetih mesecih.

Premier je ob tem opozoril, da so taki odlični rezultati možni tako zaradi kreativnih projektov kot so Bioterme Mala Nedelja, kot zaradi premišljene strategije Vlade Republike Slovenije na tem področju. Vlada je v mesecu oktobru sprejela Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017- 2021, kjer si je zadala cilj, da bo Slovenija do leta 2021 postala globalna 5-zvezdična zelena butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče mir in raznolika ter aktivna doživetja. Dodaten cilj Vlade je, da do leta 2021 dosežemo 4 milijarde evrov iz naslova izvoza potovanj. »A predpogoj za doseganje naših ciljev so kakovostni in inovativni produkti, nove investicije, moderna infrastruktura, spodbudna zakonodaja, učinkovita promocija in seveda motivirani kadri,« opozarja premier dr. Cerar.

Foto: Facebook (Miro Cerar), www.bioterme.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija